StoryEditorOCM

Boston u konferencijskom finalu, Dončić neuhvatljiv za Oklahomu, odluka pada u Dallasu

16. svibnja 2024. - 08:45

Košarkaši Bostona, koji su u osnovnom dijelu sezone imali najbolje omjer u NBA ligi, kao prvi su se plasirali u konferencijsko finale nakon ukupne 4-1 pobjede protiv Clevelanda u polufinalu Istoka.

Domaći peti susret Boston je dobio sa 113-98 te u finalu Istoka čeka pobjednika dvoboja u kojem se sastaju New York i Indiana. Trenutačno New York vodi 3-2.

Bostonu je put prema novom konferencijskom finalu bio prilično otvoren zbog ozljeda koje su pogodile Cleveland. Od ranije za Cavse ne igra prvi centar Jarrett Allen, a kao i u četvrtom ogledu, tako ni ovaj put za Cleveland nije igrao njegov prvi strijelac Donovan Mitchell zbog ozljede lista lijeve noge.

Unatoč tome Cleveland se dobro držao u petom susretu. Stalno je prijetio, držao rezultatski kontakt s Bostonom, ali do iznenađenja nije stigao. Na poluvremenu je Boston imao +6, a ključni korak prema ukupnom slavlju napravio je u zadnjoj četvrtini kada je pobjegao na dvoznamenkastu prednost.

Jayson Tatum bio je najbolji igrač Bostona s 25 poena, devet asistencija i 10 skokova. Odličnu je utakmicu odradio iskusni Al Horford koji je ubacio 22 poena uz pet asistencija i čak 15 skokova. Derrick White ja za Boston dodao 18 koševa, šest asistencija i pet skokova.

Cleveland su vukla dvojica igrača, Evan Mobley je ubacio 33 poena uz sedam skokova, dok je s klupe Marcus Morris postigao 25 koševa uz 5-6 za tri poena.

U dvoboju Oklahoma Cityja i Dallasa dogodila se nova pobjeda gostujuće momčadi, Dallas je slavio 104-92 te je ponovno došao do prednosti domaćeg parketa. Ovaj put će Dallas imati meč-loptu za prolaz dalje pred svojim navijačima. Vodi 3-2, a šesta se utakmica igra u Dallasu, u noći sa subote na nedjelju.

U petom dvoboju Dallas je bio u stalnoj prednosti. Tijekom prvog dijela je imao i 15 poena razlike, dok su početkom zadnje četvrtine gosti došli i blizu 20 poena prednosti.

image
AFP

Neuhvatljiv za Oklahomu City opet je bio Luka Dončić koji je vodio Dallas do nove prednosti. Slovenski košarkaš je ostvario ‘triple-double‘ učinak s 31 poenom, 11 asistencija i 10 skokova. Derrick Jones Jr. je ubacio 19 za Dallas, a s klupe je centar Dereck Lively imao važnu rolu te je uz 11 koševa ostvario i 10 skokova.

Jedini raspoloženi igrač domaćina bio je Shai Gilgeous-Alexander koji je postigao 30 poena, a tome je dodao osam asistencija i šest skokova. Pravu potporu u suigračima nije imao pa je idući najbolji bio Luguentz Dorz s 12 poena, četiri asistencije i šest skokova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 14:25