StoryEditorOCM
KošarkaKad će taj petak

Bitka na Gripama, Split dočekuje Cibonu. Slaven Rimac: ‘Navijači pomognite, blizu smo povijesnog rezultata!‘

Piše Frane Vulas
21. ožujka 2024. - 13:54

Prvo od tri finala u borbi za ulazak u play off Admiral Bet ABA lige košarkaši Splita igraju u petak navečer na Gripama s Cibonom. Igra se u kasnom večernjem terminu, u 21 sat (prijenos ArenaSport 1). Dakle, prvo na ‘žute‘, pa u - večernji izlazak.

SC Derby, Split i Igokea imaju skor 11-12 i bore se za zadnja dva mjesta koja vode u doigravanje (osam najboljih). Centar reprezentacije Hrvatske Krešimir Ljubičić stasao je u Ciboni. Tamo je igrao i prošle sezone, a ove je član Splita.

- U nizu smo pobjeda. Očekujemo dobru podršku s tribina. Pokušat ćemo izboriti play off, pobjeda nad Cibonom dovela bi nas korak bliže tome – kazao je Ljubičić.

Okršaji ‘žutih‘ i ‘vukova‘ uvijek su bili i ostali derbiji, neovisno o trenutnoj situaciji i(li) formi.

- Uvijek je to dobra utakmica. Zadnji put su nas pobijedili u ABA ligi, a mi smo bili bolji u hrvatskom prvenstvu. Cibona je jako dobra momčad, ali vjerujemo da ćemo doći do pobjede uz koncentriran pristup i praćenje svih uputa koje nam da trener. Prije svega trebamo zaustaviti njihovu tranziciju. Igraju dosta brzu i atraktivnu košarku. Imaju mnogo raznovrsnih igrača, mnogo opcija. Bit će to puno drugačija utakmice od zadnje koju smo igrali s njima. Nadam se da će tribine biti dobro popunjene. Pozivam sve navijače da nam pomognu da dođemo do play offa– naglasio je Ljubičić.

image

Krešimir Ljubičić

Paun Paunović/Cropix

‘Vukovi‘ ulaze posve rasterećeno u ovaj ogled.

- Za nas je ovo rezultatski sigurno puno bitnija utakmica. Cibona je osigurala ostanak, u play off ne može, a mi možemo puno izgubiti. Cibona će sigurno htjeti odigrati dobro, biti motivirana. Očekujem zahtjevnu utakmicu. Mora se na terenu vidjeti kome je utakmica bitnija, to je jedina taktika. Moramo igrati s puno većom željom, odgovornosti. Nadam se da će nas podržati publika. Pozivam navijače da dođu, trebat će nam pomoć. Blizu smo povijesnog rezultata u ABA ligi. Puni samopouzdanja i želje za dokazivanjem moramo hrabro ući u utakmicu – naglasio je trener Splita Slaven Rimac.

Split je u seriji od šest pobjeda u svih natjecanjima. Cibona je nanizala četiri poraza, a ostala je bez Domagoja Vukovića i Tomislava Buljana koji su napustili klub.

- Na osnovu rezultata nama se daje lagana prednost, ali to treba gledati kroz prizmu jedne utakmice. Moramo odigrati ono što se od nas očekuje. Kvaliteta je na našoj strani. Cibona je u svojim problemima, ali ne smijemo ući u zamku toga da razmišljamo o tome kako su umorni, kako neće imati motiva. Moramo biti energetski pravi, kao prava dalmatinska momčad, igrati s puno kontranapada – istaknuo je trener ‘žutih‘.

Rimac je također bio igrač i trener Cibone.

- Ovi susreti su uvijek bili bitke, vode se već 30-40 godina. Nemali broj puta su rezultati bili neočekivani. Sjećam se i dok sam igrao, nikada Ciboni nije bilo lako igrati na Gripama, a Splitu je uvijek bio nezgodan rival i u Zagrebu. Uvijek je to bio derbi, neovisno o stanju na tablici. Mi trenutno jesmo bolji, ali to treba pokazati na parketu – kazao je Rimac.

image
Tom Dubravec/Cropix

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:42