StoryEditorOCM
Košarkapremijer liga

Alkar u sridu pao usred Sinja, impresivna serija Splita se nastavila, 12. pobjeda u nizu u hrvatskom prvenstvu

Piše Frane Vulas
31. siječnja 2024. - 20:01

Četvrti debi trenera Damira Milačića na klupi Alkara nije prošao onako kako su Sinjani i on priželjkivali. Izostalo je iznenađenje, dvanaestu pobjedu u nizu u Favbet Premijer ligi upisali su košarkaši Splita.

Očekivalo se kako bi Split unatoč izostancima Ljubičića (ozljeda) i Kučića (nema pravo nastupa) trebao imati dovoljnu širinu kadra da neokrznut prođe Sinj. Možda u idealnom scenariju i da ne potroši do kraja glavne igrače jer je ovaj susret igran samo dva dana nakon okršaja s FMP-om u regionalnoj ligi, a već u petak slijedi i domaća utakmica sa Škrljevom u domaćem prvenstvu. Ipak, tek u zadnjoj četvrtini slomio je sastav s Gripa čvrste domaćine. Skupo su svoju kožu prodali domaći.

Imao je Split plus 11 na kraju druge četvrtine, ali je u zadnje tri minute prvog poluvremena ostao bez postignutog poena pa je Alkar serijom 11:0 izjednačio uoči velikog odmora. A onda je bivši ‘žuti‘ Marčinković na početku treće četvrtine doveo Sinjane i u vodstvo 43:41. Kuriozitet je da je Shorter u prvom poluvremenu ostao bez postignutog poena.

Tek krajem treće i početkom posljednje dionice igre prelomio je susret sastav trenera Slavena Rimca. U trećoj dionici ponovno su gosti iz grada pod Marjanom otišli na dvoznamenkastu prednost, ali ponovno su se domaći primakli. Međutim, na početku zadnje četvrtine opet je Split otišao na plus 12. A kada se Split tricom Perkovića pa ubačajem Funderburka odlijepio na velikih 67:85 priči je bio kraj. Opuštanje Splita u završnici Alkar je iskoristio da poraz svede u razumnije, ali i s obzirom na viđeno ukupno u cijelom susretu i realnije okvire.

Blatančić je bio prvo ime susreta, uz 21 poen dodao je i čak 11 skokova. Split je imao čak šestoricu dvoznamenkastih strijelaca, a Vuko je također ostvario double double učinak, imao je po 11 poena i skokova. Split je privremeno preuzeo prvo mjesto sa skorom 17-2, slijedi Zadar koji je na 16-2. Alkar koji je u borbi za ostanak je na omjeru pobjeda i poraza 4-14.

Alkar – Split 86:91

Sinj – Športska dvorana Ivica Glavan-Ićo. Gledatelja 300. Utakmica 19. kola Favbet Premijer lige košarkaša: Alkar – Split 86:91 (15:21, 26:20, 19:26, 26:24). Suci: Bojan Kruljac, Branimir Galić i Jelena Tomić (svi iz Zagreba).

Alkar: Alok (7), Anderson (10), Blatančić (21), Nazor, Matulina (3), Boban (9), Marčinković (10), Tomašević, Vučić (13), Jukić (13).

Split: Funderburk (12), Perković (13), Shorter (8), Sullivan (15), Kalajžić (13), Tišma (11), Runjić (3), Klepo, Vuko (11), Perkušić (5), Dubravčić, Pavin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 01:33