StoryEditor
Košarkapobjeda u osijeku

Alkar prekinuo niz od pet poraza: ‘Znali smo da radimo odlično i da to krizno razdoblje moramo prebroditi‘

Piše Mišo Gulić
26. siječnja 2021. - 08:28
Duje Klarić/Cropix

Kada je bilo najpotrebnije Alkar je odreagirao na najbolji mogući način - pobjedom i to protiv izravnog suparnika u borbi za opstanak koja je ove godine zanimljivija no ikad.

Da su igrači željni pobjede, da su motivirani da prekinu niz od pet prvenstvenih poraza, vidjelo se i prije nego su otputovali put Slavonije, ali jedno je željeti, a drugo isto sprovesti u djelo.

A u tih spomenutih pet poraza dva puta su Sinjani bili pola koša prekratki, jednostavno nisu imali sreće, međutim, jedna ovako važna pobjeda sve može okrenuti u drugu stranu. 

‘Ključ je u obrani’

- Trebala nam je ova pobjeda nakon niza utakmica u kojima smo imali i dosta nesreće, ali znali smo da radimo odlično i da to krizno razdoblje moramo prebroditi. Koliko smo samo ove sezone imali problema s ozljedama, nije ni čudo što smo u nekim utakmicama podbacili.

- Sve je to sport, nešto se pita i suparnike, nekad ti se sreća osmjehne, nekad okrene leđa, ali idemo sada još jače. Čekaju nas Zadar i Škrljevo ovaj tjedan, treba se dobro pripremiti. Odigrali smo dobru obranu, to je bio ključ, a kad je obrana na nivou onda i u napadu lakše ide - kazao je kapetan Hrvoje Vučić koji je uz Nabu Echolsa bio najzaslužniji za sinjsko slavlje u Osijeku.

Očekivano je sretan i zadovoljan bio i trener Damir Milačić koji je posebno podvukao veliki trud i rad koji njegovi igrači ulažu na svakom treningu:

- Momci su odradili veliki posao o svaka im čast na tome, jer treba s znati izvući iz ove rezultatske krize, pogotovo protiv izravnog konkurenta u gostima. Oni ginu doslovno na svakom treningu i zaslužili su ovu i svaku drugu pobjedu. Tri posljednje pobjede smo uzeli protiv konkurenata na strani, što opet dovoljno govori o karakteru mojih igrača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

07. ožujak 2021 14:28