StoryEditorOCM
Hajdukhumanitarni potez

Veliko srce Đakovčana, pomažu malom Josipu da učini prve korake, a u pomoć je uskočio i - Marko Livaja

Piše Slaven Alfirević
14. studenog 2023. - 19:12

Dres Marka Livaje s autogramom, potpisana Hajdukova bijela "desetka" našla se u pomoć malome Josipu. A Josip Habada je 13-godišnji dječak iz Đakova koji boluje od bilateralnog tipa spastičnog oblika cerebralne paralize, a kako bi mogao hodati treba financijsku pomoć dobrih ljudi. I pisalo se već o tome u medijima.

Željko Sabljić zvani Kiki, također iz Đakova, na svome facebook profilu stavio je Livajin dres na aukciju i ona traje, cijene skaču...

No, polako, da ispričamo cijelu priču, ovako je sve teklo: Željkov sin Ante kupio je Livajin dres preko interneta, a onda je njihov poznanik Stipe Bilokapić zvani Barba, sugrađanin (zapravo iz obližnjih Čajkovaca, op. a.) odnio dres u Beli Manastir gdje je momčad Hajduka prošlog utorka čekala susret protiv Osijeka. Odnio je dres da ga Livaja potpiše što je najbolji igrač Hajduka i HNL-a vrlo rado uradio.

Stipe redovito dođe u kafić i sjedio je s unučicom, zovemo ga Barba. U mene dres, a Barba mi kaže da ide u Beli Manastir da mu unučica Tamara vidi Livaju i slika se s njim. A ja mu kažem uzmite onda i dres i odnesite ga da ga Livaja potpiše - kaže nam Kiki Sabljić.

Rečeno, učinjeno. A da dres ne ostane u privatnoj kolekciji ili da bude samo izložen u kafiću u Đakovu Kiki se odlučio na humanitarni potez. Ajmo ga dat na dražbu, a prikupljen novac uplatit u pomoć oboljelom malom Josipu.

O akciji se možete informirati na Kikijevu Facebook profilu, aukcija traje do 26. studenoga, tako je sam Kiki zamislio, a za sada je postignuta cijena od 1000 eura što je obećao dati jedan Hrvat iz Irske. Taj je vodeći u poretku...

Akcija aukcije traje i dalje, a mi ćemo pratiti kako cijena skače... I Kiki i Barba su navijači Hajduka, a ovo je prilika da se pomogne malome Josipu i da se humanost pokaže na djelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 03:52