StoryEditorOCM
Hajdukmlada nada

Trener je tu, ali Hajduk misli i na budućnost: talentirani mladi bek produljio vjernost Hajduku

Piše Sport SD
13. lipnja 2024. - 13:10

Luka Hodak potpisao je ugovor s Hajdukom do ljeta 2027. s opcijom produljenja na još jednu godinu, javlja hajduk.hr. Mladi, 17-godišnji desni bek rođen je 10. lipnja 2006. godine, a prve nogometne korake napravio je u Mosoru iz Žrnovnice. Na Poljudu je od 2015. godine, a prošao je sve uzrasne kategorije u Akademiji ‘Luka Kaliterna‘. Trenutno nastupa za juniore Hajduka i član je hrvatske U19 reprezentacije.

- Luka je prošao sve kategorije naše Akademije, a u prošloj sezoni standardno je igrao za juniorsku ekipu kao ulazni junior. Imao je zapaženu ulogu na poziciji desnog bočnog, a pozvan je i u U-19 reprezentaciju kao godinu dana mlađi igrač te je standardno igrao u toj konkurenciji. Posjeduje vrlo dobre do odlične tehničke elemente, taktički je jako zreo i odgovoran s vrlo dobrom anticipacijom igre. Polivalentan je igrač koji jednako dobro može odigrati na pozicijama defenzivnog veznog i desnog bočnog. Pokazuje iznimno zalaganje kako u utakmicama, tako i kroz treninge - kazao je sportski direktor Nikola Kalinić.

image
HNK Hajduk Split

Pun riječi hvale bio je voditelj Akademije Goran Sablić.

- Radi se o tehnički vrlo potkovanom igraču kojeg krasi izuzetno kvalitetan prvi dodir i kratko dodavanje. Taktički odlično razumije igru te posjeduje zavidan nivo osjećaja i smisla za suradnju. Jako dobro bira rješenja pod pritiskom te je vrlo racionalan i efikasan u igri. Kondicijski pokazuje visoke aerobne i anaerobne kapacitete uz visoku agilnost. Psihološki je jako motiviran, fokusiran i željan dokazivanja. 

Sam Luka je bio uzbuđen nakon potpisivanja ugovora.

- Osjećaj je predivan, kad provedeš toliko godina u ovom klubu, ovo je jedna dodatna motivacija za mene. Zahvalio bi se svim trenerima koji su me trenirali u Hajduku i Mosoru te obitelji koja mi je uvijek davala dodatnu snagu kad je bilo najteže. Protekli period u ovoj sezoni je bio odličan za mene, u klubu i reprezentaciji igrao sam u starijem uzrastu, a tu su mi puno pomogli suigrači koji su me ohrabrivali i pomagali mi da budem najbolji što mogu. Cijela sezona je bila odlična za mene, posebno je dobar osjećaj bio naći se na klupi prve momčadi na gostovanju u Puli. Na meni je sada da opravdam povjerenje koje mi je klub dao - poručio je Hodak.

image
HNK Hajduk Split
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 13:35