StoryEditorOCM
HajdukVeliki navijač

Trebao bi postati novi trener, a ovo su njegove riječi: ‘Dajem sve za klub, ali ja sam iz Splita i plačem za Hajdukom‘

Piše Sport SD
7. lipnja 2024. - 14:31

Ivan Jurić blizu je klupe Hajduka. Kako smo pisali, kontakt je uspostavljen, obostrani interes postoji i preostaje tek riješiti ‘papire‘ i financije. Takav je glas koji kruži Splitom. Čini se da je sportski direktor Nikola Kalinić konačno riješio goruće trenersko pitanje. Pripreme će brzo i valja što prije postaviti novog čovjeka na klubu. A on, kako je rekao Kalinić na predstavljanju, mora biti trener-pobjednik. Kako bilo, službene potvrde još uvijek nema.

Puno se zna o Juriću. Poznat je njegov nogometni put. Napustio je nedavno klupu Torina i slobodan je kao ptica. Iskoristio je to za uživanje i odmor u rodnom mu Splitu. A možda je upravo u gradu pod Marjanom pronašao novi posao...

image
Tom Dubravec/Cropix

Jaka je njegova ljubav prema Hajduku. No, vezao se sa svim klubovima u kojima je radio. U Torinu su ga tako jednom prilikom pitali što za njega znači pojam ‘turinizma‘.

- Ne mogu to baš objasniti. Ja sam nogometni trener, zapažam tu pripadnost i mogu ju osjetiti. Postoji mnogo situacija, od Superge pa nadalje, u kojima možete vidjeti snagu ovog kluba i društva koje se oko njega okuplja. Ili ste rođeni ovdje, ili jednostavno imate taj osjećaj u sebi – govorio je Jurić.

Kalinić konačno pronašao novog trenera? Bio je velika Jakobušićeva želja, a sada je pred vratima Poljuda, evo detalja

image
AFP

Ali nije izdržao, a da ne spomene Hajduk. Bijeli su mu u krvi...

- Ja se trudim dati sve od sebe za Torino, ali dolazim iz Splita, ja plačem za Hajduk. Zato si ne mogu dozvoliti da se uspoređujem s ljudima iz Torina koji to osjećaju prema svom klubu – poručio je.

Svoju ljubav sada bi mogao pretočiti u rad u Hajduku dobiju li pusta nagađanja službenu potvrdu.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 01:53