StoryEditor
Hajdukuoči derbija

Tramezzani: Danas sam najsretniji trener na svijetu. Imam momčad dobrih igrača, velikih profesionalaca i odličnih momaka

Piše Slaven Alfirević
3. svibnja 2021. - 21:27
Ronald Goršić /cropix

Trener Hajduka Paolo Tramezzani uoči utakmice protiv Dinama već u ponedjeljak navečer podijelio svoju izjavu putem you-tubea, pričao je:

- Pobijediti ovakve utakmice (referirao se na Rijeku, 3:2, jer nakon te utakmice nije davao izjave, op. a.) uvijek me čini sretnim. Lijepa je pobjeda, daje veliko zadovoljstvo prije svega zbog igrača koji daju sve od sebe i marljivo rade svakodnevno. Sad se treba rekuperati i pripremati odmah za iduću utakmicu, jer nije lako igrati ovoliko utakmica u kratkom razdoblju, treba obnoviti ne samo fizičku, nego i mentalnu, psihološku snagu.

U žarištu osvrta bila je i izjava o Stipi Biuku i Marinu Ljubičiću, evo što o njima smatra Tramezzani:

- Krenuo bih od toga da prije svega podijelim zadovoljstvo s trenerima iz Akademije, svima onima koji su uradili da se ovi mladi igrači razviju, te su ih doveli u stanje da nam se pokažu na ovako visokoj razini. Moj izbor da ih stavim u momčad bio je vrlo lagan i jednostavan. Jer, dva su mjeseca već kako treniraju s nama. Gledam ih iz dana u dan kako napreduju i postaju spremni, što mi čini veliko zadovoljstvo. Sad za njih postaje lakše, međutim moraju ostati s nogama na zemlji. Mnogi su igrači stigli na sličan način do prve momčadi, ali u prošlosti nisu svi uspjeli ostati na toj razini. Sad postaje važan i klub da ih zaštiti, njihove obitelji, jer koliko god je za njih lakše što su ušli u momčad, ono pravo i teško tek im dolazi... Ja kao trener učinit ću sve da i dalje napreduju. Postoji volja kako moja, tako i suigrača da ih pomažemo, slijedimo, pratimo u radu, zaštitimo, jer samo talenat nije dovoljan da postanu važni igrači. Neka ostanu kao i dosad, požrtvovni, ozbiljni, profesionalni, imaju pametnu glavu na ramenima i neka tako nastave... Talenat imaju i ne smiju izgubiti ono što ih je dovelo dovde. Treba im i vremena. Ja ću im kao trener dati sve što mogu.

Što se tiče borbe za Europu i utakmice protiv Dinama, "mister" je pričao:

- Nemamo što sakriti, gledamo utakmicu po utakmicu, igrači su stvorili san o plasmanu u Europu i mi ga živimo. Trebamo nastaviti istim ritmom, igrači su bili sjajni kreirati ovaj san, ovaj cilj, u odnosu na ono gdje smo bili prije dva mjeseca. Trebamo boriti se i trčati, vjerovati do kraja, stajati jedan uz drugoga, pa kako ide, neka ide... Ako daješ sve od sebe i boriš se, a ne uspiješ, to ipak neće biti promašaj („fallimento”, op. a.). Jer, htjeli smo, dali maksimum i došli smo sasvim blizu. Vjerujemo da ćemo uspjeti sve do kraja! Ako su protivnici bolji od nas, čestitat ćemo im...

Dodao je i ovo:

- Danas, ja sam najsretniji trener na svijetu jer treniram momčad od sjajnih igrača i radnika, čestitih momaka, profesionalaca, baš sam sretan. Meni je lijepo podržavati ih, gurati naprijed, a ako postoje neki limiti, neke prepreke ispred nas, što se može... Da danas završi sezona, ne bih imao za čim žaliti, jer dajemo sve od sebe. Bio bih zadovoljan ostvarenim.

I konkretnije o Dinamu:

- Primorani smo igrati drugačije u obrani nego inače zbog izostanka mnogih... Ne vjerujem da će Dinamo mijenjati svoje principe igre, način na koji stoje na terenu, ali u svakom slučaju to nikad nije normalna utakmica, s obzirom na motivaciju. Posebna je. Može biti dovoljan jedan detalj, epizoda da presudi, to da želimo više od njih. Ja vjerujem da možemo izvesti neku bravuru, da uz volju i odlučnost, da pozitivne strane prevagnu u našu korist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2021 08:40