StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

‘Sramota je ispasti od protivnika za kojeg nitko nije ni čuo. Hoće li biti kakvih promjena u klubu...‘

Piše Toni Bilić
16. kolovoza 2024. - 10:28

Hajduk je ispao iz Europe, poraz je prokomentirao naš gost komentator Mišo Krstičević:

"Katastrofa za Hajduk, definitivno je dalje prošao lošiji protivnik. Vidjeli smo dva različita poluvremena, u prvom je Hajduk primio nesretan autogol, ali je onda stvarao prilike, igra je bila tečna iako se Ružomberok branio s pet, šest, pa i sedam igrača u zadnjoj liniji. Tih prvih 45 minuta su „bijeli“ odigrali kvalitetnije, u nastavku ih je vjerojatno sputao pritisak i frustracija što ne uspijevaju zabiti gol.

image
Ante Cizmic/Cropix

U tom drugom dijelu je bilo previše nabačaja, centaršuteva, a slovačka momčad se dobro brani, prepustili su Hajduku centaršuteve, navukli domaće igrače na to da nabacuju, a „bijeli“ nisu imali skakača, tako da su gosti lako izlazili na kraj s tim ubačajima. U prvom poluvremenu su Livaja i Trajkovski dobro funkcionirali u napadu, Sahitija i Bambu na krilima nije baš išlo. Gattuso nije nešto dobio promjenama u nastavku, ne znam je li Melnjak bio na kraju sa snagom, ali Diallo nije ništa donio. Tek pri kraju je Antunović u napadu unio energiju, nudio se, tražio loptu.

image
Ante Cizmic/Cropix

Ružomberok nije ništa ni pokušavao, zabili su gol ni iz čega i onda su se samo branili i izbijali lopte. Na trenutke su igrali u formaciji 7-2-1, „bijelima“ su prepustili posjed i oslonili se na dobar skok i obranu. Hajduk je u drugom poluvremenu trebao biti agresivniji, umjesto pustih ubačaja lopte su trebale biti oštrije. Ovako su „bijeli“ samo Slovacima dali energiju da se brane. Taj drugi dio utakmice je zapravo bio sve gori i gori, s previše nabacivanja, preskakanja igre.

image
Ante Cizmic/Cropix

Hajduk je ovo trebao i morao proći, igra je trebala biti bolja i tečnija. Sramota je ispasti od ovakvog protivnika, za kojeg nitko nije ni čuo. Možemo sada govoriti o sreći, ali to je Hajdukova patnja koja se ponavlja godinama i ne znamo do kada će trajati. Navijači, koji uvijek i iznova dolaze u velikom broju, zaslužili su na Poljudu gledati bolje momčadi, skupinu europskog natjecanja. Žao nam je svima zbog ispadanja, ne znam što će sada biti, hoće li biti kakvih promjena u klubu."

image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 13:07