StoryEditorOCM

Situacija za klub s Poljuda sve je teža, veća je šansa da će Baby Lasagna osvojiti Eurosong, nego Hajduk postati prvak

Piše SPORT SD
19. ožujka 2024. - 22:19

Još jedno kolo HNL-a je iza nas, a put do kraja sezone sve je kraći. Nikako ovaj vikend nije bio dobar za Hajduk, domaći poraz od Lokomotive težak je udarac u utrci za prvaka. U međuvremenu, Rijeka i Dinamo su svoje protivnike pobijedili. 

Hajduk je sada na tablici četiri boda iza Rijeke i samo jedan ispred Dinama koji ima utakmicu manje. I kladionice su shodno rezultatima korigirale koeficijente, sada vide Dinamo i Rijeku kao ravnopravne konkurente za titulu, na njih koeficijent iznosi 2.30. Hajduk je doživio velik pad, debelo je treći favorit za titulu s koeficijentom ravno 4. 

Usporedbe radi, u svibnju slijedi i Eurovizija, a kladionice su spremno otvorile ponude i za taj spektakl. Odjeknula je u našim medijima vijest da je naš predstavnik Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna postao favorit za osvojiti prestižno natjecanje. Koeficijent na njega na stranim kladionicama kreće se između 2.75 i 4.

image

Nikola Kalinić

Tom Dubravec/Cropix

Malo tko u svijetu koristi precizne matematičke i statističke modele kao što to rade kladionice. A one tvrde da je veća šansa da će Hrvatska osvojiti Euroviziju nego da će Hajduk biti prvak.

Uz četiri boda zaostatka i još devet kola do kraja, netko će možda reći i malo pretjerano. Ali, uzevši u obzir proljetnu formu "bijelih", loše igre i brdo prosutih bodova, tko može ‘kontrirati‘? Pred Hajdukom je sada prilika, reprezentativna pauza koja mora biti odlično odrađena. Nije još ništa izgubljeno. Tko zna, ako se Hajduk dovede u red, možda ćemo u svibnju imati Hajduka prvaka i Hrvatsku osvjača Eurovizije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:27