StoryEditorOCM
Hajduku 18.30

Raste napetost pred dalmatinski derbi, Šibenik stiže s velikim planom, evo vjerojatnih sastava obje momčadi

Piše P. S.
6. listopada 2024. - 11:03

Hajduk danas ide po nove bodove, po novi djelić mozaika koji bi na kraju trebao rezultirati titulom prvaka. Dosadni smo već koliko najavljujemo taj trofej, ali postao je kao sveti gral splitskog kluba. Zadnji se put feštalo 2005. godine kada je predsjednik bio Branko Grgić, a klub je bio u nekim sasvim drugim okolnostima.

Uslijedila je ‘narodna pretvorba‘, Hajduk je pritisnut dugovima preoblikovan u športsko dioničko društvo zahvaljujući pretvorbi duga u dinice, a potom i osamdesetak milijuna kuna privatnog novca, da bi u konačnici krenuo ‘narodnim‘ putem. 

Sva ta transformacija uzela je danka u upravljanju klubom i posljedično u rezultatima kjih - nema. Ili nema onakvih na kakve je Hajduk navikao. Nevjerojatna suša u ne baš najjačoj europskoj ligi za Hajduk traje predugo, pa je jasno da se svaka utakmica gleda kroz tu prizmu ‘svetog cilja‘. A svaki kiks bolan je udarac za ambicije splitskog kluba.

Svakako bi porazno bilo kada ‘bijeli‘ ne bi danas pobijedili Šibenik, no imaju ‘narančasti‘ i svoju agendu. Njima je cilj ostati u ligu, krenuli su dobro pa posustali, može li im dalmatinski derbi opet napuniti jedra?

Ostaje vidjeti za kakve će se u konačnici sastave odlučiti Gennaro Gattuso i Mario Carević, a vrlo je moguće da će to izgledati ovako:

image

Hajduk - Šibenik vjerojatni sastavi

Sd/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 11:04