StoryEditorOCM
Hajduklegenda s velikim l

Rakitić se otvorio ispred posebnog mikrofona, nudili su mu da jednom igraču Hajduka oduzmu broj i daju ga njemu, ali...

Piše sport sd
24. listopada 2024. - 21:26

Ivan Rakitić dao je veliki intervju za Hajdukovu televiziju u kojem je s voditeljem popričao o brojnim detaljima svoje bogate karijere, još od Basela do Barcelone, Seville i reprezentacije.

Za kraj se osvrnuo i na Hajduk i svoj dolazak u Split:

- Karijeru ću završiti s najljepšim osjećajem i zato se želim zahvaliti. Želim reći hvala Torcidi, navijačima i Hajduku što su mi dopustili da branim njihove boje, njihov grb. Hvala i Tomislavu Mamiću, predsjedniku i Kaliniću koji su mi to omogućili. Borit ću se do samog kraja, daj Bože da bude i više od samo godinu dana ako me tijelo i zdravlje posluži. Došao sam ovdje da nešto napravim, svi znamo koja nam je želja, borit ćemo se za taj cilj do samog kraja. 

- Eto, to je odgovor na meni najdraže pitanje ‘što ti je ovo trebalo‘ - kazao je Rakitić i nastavio

- To je meni trebalo i zato veliko hvala cijelom Hajduku - zaključio je Rakitić.

Kum je mogao prenijeti sve, ali je li te iznenadio doček i euforija na Poljudu?

- Misliš da znaš, ali kad si unutra vidiš što je to, dođeš do toga da ne znaš sve. Svi koji su vani ne mogu razumjeti što znači Hajduk za sve nas, to razumiješ tek kad postaneš dio toga. To je jedinstven osjećaj, na neki način nisam nikome pripadao, rodio se vani, cijeli život sam vani, kad sam prvi put prije 17 godina došao u Split, kum mi je objasnio što znači Hajduk, Split i bilo je jasno ako bude prilike da će biti Hajduk. Sretan sam, svaki dan uživam i želim nastaviti tako. 

Je li istina da te nije zanimala škola, da si vjerovao da ćeš postati novi Prosinečki?

- Krenuo sam s četiri godine, samo lopta, bilo kakva, poderana, samo da mogu pucati, igrati.. Tu je počelo, kasnije sam u Baselu s 14-15 godina krenuo ozbiljnije, profesionalnije, mlada reprezentacija... Ja sam tada znao da ću ostati u nogometu, a ako ne uspijem okrenut ću se školi. Počeo sam mlad, imao sam vremena, ali srećom sve je upalilo kako je mali Ivan zamislio. 

Zašto broj 11?

- Nikolu sam pitao koji je broj slobodan, Kum je rekao da će riješiti sedmicu od Kalika, rekao sam ni slučajno. Broj 11 je bio slobodan, 11 je za mene i Raquel poseban dan. Nosio sam ga u Sevilli, osvojio kao kapetan, prvi stranac nakon Maradone, europski trofej... Ne možeš birati recimo u Španjolskoj, jedna od slobodnih je bio broj četiri. Eto, nosio sam ga zbog Guardiole u Barceloni. 

Cijeli intervjuu pogledajte na HDTV-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2024 21:52