StoryEditor
Hajdukstruka ostaje

Predsjednika Uprave Hajduka imenovati ili birati na natječaju, pitanje je sad

30. srpnja 2020. - 08:35
Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Dočekali smo i konačnu objavu, Mario Stanić, Ivan Kepčija i Igor Tudor ostaju na svojim pozicijama! 

U to ime smo posljednjih dana emitirali optimizam, ali budući da su nas šestorica članova Nadzornog odbora ostavila „na čekanju” još od vikenda, ovih nekoliko umirujućih rečenica jedva smo dočekali u srijedu iza podneva.

Nema potrebe sad opet pričati priču kako su se u trenutku čelnici struke osjetili pogođeni raspletom na Skupštini, kako je u to ime Marin Brbić ostao pri ostavci i nije je povukao, a kako su taj čin Stanić i Kepčija, pa sukladno s njima i Tudor vrlo teško dočekali.

Perasović može odahnuti

Gotovo bismo rekli da su zakoračili da odu, a istodobno je i Benjamin Perasović trebao sačuvati na okupu posadu nadzornika, te obaviti niz razgovora da i nadzornici i struka ostanu na okupu i ne dovedu se u poziciju krize upravljanja u klubu.

Pisali smo već što će biti, ako bude. Srećom, takvi scenariji sad neće biti aktualni. Hajduk ide dalje sa svojom posadom struke, a Marin Brbić odlazi snagom svoje (nepovučene) ostavke.

Jasno je da Stanića i Kepčiju, te posljedično i Tudora čeka sad zadatak da nastave proces kako bi momčad osovili na noge, da obave određene kadrovske zahvate, barem mogu i hoće u miru nastaviti sve ono što su već imali zactano.

U to ime može odahnuti i sam Perasović koji je zagovarao – kontinuitet.

- Ne bismo ih mijenjali, makar izgubili sve tri do kraja - u jednom trenutku je Perasović izjavio, a od te tri do kraja Hajduk je slavio dvaput u gostima, protiv Dinama u Maksimiru, te Intera u Zaprešiću. Nije se doduše pomakao s petog mjesta, ali i te pobjede zalog su projekcije u bolje sutra.

Hatayaspor htio odvesti Tudora

- Nadzorni odbor  će nastojati prevladati ovu višeslojnu krizu u skladu sa zakonskim i statutarnim ovlastima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena – zvoni nam u ušima još od prošlog tjedna.

Prvi korak je odrađen.

Ostaje, dakako i Igor Tudor, premda su signali iz Turske bili snažni, Cenk Ergun, danas kao privatni agent, a bivši sportski direktor Galatasaraya, te Murat Bereket što je radio također u Galatasarayu u vrijeme Tudora a sad je direktor u Hataysporu, imali su želju dovesti Tudora za trenera u rečeni Hatayspor. Sad je ta priča ostavljena sa strane. Stanić, Kepčija, Tudor idu dalje.

I sad kao da je Nadzorni odbor načas uzeo tajm-aut. S ovim priopćenjem sigurno da im je pao kamen sa srca, kao veliki teret odgovornosti ne bi li zalijepili razbijeni porculan.

Jer kako iščitati rečenicu NO glede izbora predsjednika? Hoće li krenuti u imenovanje (kuloari su istaknuli Lukšu Jakobušića kao kandidata, premda nemamo opipljivih dokaza) ili će u izbor za Brbićeva nasljednika - natječajem?

Dok će „sadašnji predsjednik obavljati sve potrebne aktivnosti do izbora novog” pričekajmo neko vrijeme i na taj idući, neumitni korak nadzornika. Neće uteć. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 06:17