StoryEditorOCM
Hajdukderbi atmosfera

Ivan Perišić ušao u igru, tribine pale u trans! Poljudom se zaorilo ‘Ivane, Ivane‘; Torcida Boysima posvetila poruku

Piše Ivan Renić
3. travnja 2024. - 20:45

Došao je i taj dan. Ivan Perišić je konačno zaigrao za Hajduk. U igru je ušao u 73. minuti umjesto Šimuna Hrgovića i izazvao delirij na tribinama usprkos golu zaostatka. Cijeli Poljud je bio na nogama, euforično su pozdravljali svaki njegov potez. Željan je Perišić lopte i igre, vidjelo se to u svakom njegovom pokretu.

Nada postoji

Drugo poluvrijeme krenulo je pljeskom podrške igračima. Takvi su navijači Hajduka, nikad ne odustaju i uvijek vjeruju, pa čak i u ovakvoj situaciji kada igra nimalo ne obećava. ‘Mrzin Dinamo...‘, zaorilo se sa sjeverne tribine, a ostale tribine zdušno su prihvatile navijačka podbadanja.

image
Ante Čizmić/Cropix

Nije dobro

Igrači Hajduka su nakon prvog poluvremena u svlačionicu ispraćeni zvižducima. Nisu navijači zadovoljni, ni rezultatom, ni igrom. Jalova je igra Bijelih, a nakon prvih 45 minuta mogu biti zadovoljni što gube sa samo golom razlike. Lučić je spriječio potop već u prvom dijelu.

Torcidina poruka

U 24. minuti Torcida je na sjeveru podignula zanimljivu poruku. ‘Bluetooth hooligans‘ stajalo je na transparentu. Torcida je time jasno poručila što misli o ‘operaciji‘ Dinamovih navijača na Rivi prije prvog derbija kada su iz apartmana sa zvučnika puštali svoje navijačke pjesme.

image
Ante Čizmić/Cropix

Hladan tuš

- Gazi, gazi, gazi Purgere - ori se Poljudom, dok s druge strane i Boysi isporučuju svoju ‘porciju‘. Žestoka se bitka vodi na tribinama. Svaki dobar potez nagrađuje se pljeskom, a poslovično svaka sudačka odluka - zviždukom. Napunio se Poljud, a ostalo je tek nešto mjesta na dječjoj tribini. Hladan tuš dogodio se u 14. minuti kada je za vodstvo Dinama zabio Kulenović.

- Ajde, ajde, ajde Hajduče - pjeva se na Poljudu. Navijači su uporni, ne odustaju.

image
Nikola Vilić/Cropix

Zagrijavanje glasnica

I prije početka utakmice krenulo je nadmetanje Torcide s jedne i Bad Blue Boysa s druge strane. Glasnice se zagrijavaju i sve je spremno za početak. Međutim, nije to ona atmosfera kao što je bila prije početka prošlog derbija. Poraz je učinio svoje, navijači su razočarani više igrom nego rezultatom. Derbi i Kupu je danima prije bio rasprodan, no na tribinama još uvijek ima mjesta. Radni je dan i očekivano će navijači pristizati u zadnji čas.

Pod pratnjom

Hajduk i Dinamo od 19 sati na Poljudu igraju utakmicu polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Modri su u subotu pobijedili Splićane u 28. kolu HNL-a i tako im zadali veliki udarac u borbi za naslov prvaka, stoga Bijeli traže revanš i svoje treće uzastopno finale Kupa.

U subotu je na Poljud stiglo oko 1400 Bad Blue Boysa, a danas ih se očekuje nešto manje, oko 1000. Kao i zadnji put, opet na stadion dolaze osobnim automobilima u grupama, a kako je izgledao dolazak jedne grupe na Poljud, pogledajte u videu ispod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:53