StoryEditor
Hajdukkomentar

Počinje ZG-trilogija Bijelih, super važna u utrci za trofeje. Treba ostati pri vrhu, treba ući u polufinale kupa

30. studenog 2021. - 07:55

Hajduk ulazi, nećemo reći u tjedan-dva istine, ali nailaze tri uzastopna gostovanja u Zagrebu što su od velike važnosti za zaplet utrke prema trofejima. Treba ostat pri vrhu, treba ući u polufinale kupa.

Nakon što je trener Vladas Dambrauskas pokrenuo kola „bijelih” s kojima je Šveđanin Jens Gustafsson upao u glib, sad ih treba izvesti na trkaću stazu.

Prvi novi ispit je u četvrtfinalu kupa protiv Lokomotive, onda se u nedjelju ide za bodove Dinamu u Maksimir, da bi potom, za jedanaest dana opet hajduci morali u goste Lokomotivi, ovaj put u prvenstvenom okršaju. Počinje ZG-trilogija „bijelih”.

Dambrauskas je nanizao sve tri pobjede do sad i nema stat. Ne smeta mu hoće li utakmica potrajat i 120 minuta i čak da se rješava na jedanaesterce. Jer, ako ne bude odluke u devedeset, ništa zato:

- Onda ćemo igrati 120 minuta. Svaki profesionalac mora bit na to spreman. Ovo je kup utakmica i ako ne možemo pobijedit u 90 minuta, pokušat ćemo to učinit u 120 minuta. Ako ni to ne uspijemo, onda ćemo ići na jedanaesterce. Najvažnije je da ostanemo fokusirani i pokažemo ono što smo radili na treninzima!

I najvažnije je proći dalje, mi bismo dodali. Bilo kako, makar na mišiće.

Super važna je utakmica. Ne može se reći da je to kup i da je stoga Lokomotiva na sporednom kolosijeku, nego dapače: podsjećamo da je ovo trofejni put, na kraju se dodijeljuje „utješna” nagrada zvana Sunce, još su samo tri koraka do nje.

A trofej Sunce, Hrvatski kup fali u vitrinama još od 2013. godine.

Hajduk je trenutno rekorder po broju gostovanja, u kupu je opet u gostima, već smo zbrajali i zdvajali, pa nema ni potrebe ponavljati, naglašavati da je ovo 19. gostovanje otkako se igra po jedna utakmica, od jeseni 2016. Ako dodamo i uzvrat u Maksimiru u proljeće te godine, onda je to 20. put da se u kupu iz Poljuda izbiva zaredom.

U tom kolopletu gostovanja Hajduk je već bio kod Lokomotive, u Kranjčevićevoj, u polufinalu 2018. i nakon 1:1 prošao je boljim izvođenjem jedanaesteraca. Plasirao se u finale što ga je izgubio protiv Dinama u Vinkovcima (0:1).

Igra se, dakle, jedna utakmica, nema uzvrata: nakon 90 minuta ako bude neodlučeno igraju se produžeci, a nakon 120 minuta pucaju jedanaesterci. Polufinale kupa na rasporedu je na proljeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2022 17:44