StoryEditorOCM
Hajdukpovremeni vatreni

Ovo je igrač kojeg svi očekuju na Poljudu: Dinamov je izopćenik, ‘nekidan‘ je vrijedio šest milijuna eura

Piše D. KA.
29. kolovoza 2023. - 12:23

Prijelazni rok se bliži kraju, navijači Hajduka željni su novih lica u klubu. Borba za prvenstvo će biti napeta, prevladava mišljenje da se treba još pojačati. Istog stava su očito i na Poljudu, nema sumnje u tišini se radi na pojačavanju momčadi, ali nekad je ipak nemoguće sve održati u tajnosti.

Priča ide ovako, berlinska Hertha je raskinula ugovor povremenom hrvatskom reprezentativcu i obrambenom igraču Filipu Uremoviću, a on je viđen na aerodromu kako se navodno ukrcaje na let za Split. Dovoljno je zbrojiti dva i dva, na Poljudu bi ubrzo mogli vidjeti novo lice.

Uremović može igrati poziciju stopera i desnog beka, a do sada je imao zanimljivu karijeru. Rođen u Požegi 1997. godine, prošao je sve mlađe uzraste u Cibaliji, u kojoj je upisao i seniorski debi početkom 2016. godine. Ubrzo nakon je završio u zagrebačkom Dinamu u kojem se nije uspio nametnuti pa odlazi u Olimpiju iz Ljubljane, a šest mjeseci kasnije u Rubin iz Kazana.

U Rusiji je procvao kao igrač, u samo dvije godine mu je vrijednost skočila s milijun na sedam milijuna eura. Bio je i kapetan, čast koja mu je ukazana sa samo 22 godine. Svojim igrama u Rubinu je privukao pažnju i Zlatka Dalića. Debitirao je u utakmici Lige nacija protiv Francuske, iako nije bio poznato ime u Lijepoj našoj, brzo je svojom igrom zaradio simpatije navijača.

Ukupno je u dresu Vatrenih odigrao šest utakmica, igrao je kao stoper i desni bek. Dalić je imao velike planove za Filipa, ali nije bilo sreće. Mučile su ga ozljede, i koljena i leđa, zadnji put je zaigrao za Vatrene krajem 2020., u gostujućem porazu protiv Švedske. Posljednji put je na klupi bio u listopadu 2021., u susretu kvalifikacija za SP protiv Slovačke, ali nije ulazio u igru.

Nakon ruske agresije na Ukrajinu, prvi je hrvatski nogometaš koji je odlučio suspendirati svoj ugovor s ruskim klubom. Kratko je igrao u tada engleskom drugoligašu Sheffield Unitedu, pa je na ljeto prošle godine prešao u Herthu, tada ga je Transfermarkt procjenjivao na šest milijuna eura.

Kako je već spomenuto, klub iz njemačke prijestolnice je raskinuo ugovor s Uremovićem, on je navodno sada na putu u Split, a vrlo vjerojatno i na Poljud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:35