StoryEditorOCM
Hajdukgdje nakon poljuda

Oni su Lekin odlazak iz Hajduka jedva dočekali, sve bi dali da im se vrati njihov ‘Bog‘

Piše SPORT SD
26. listopada 2023. - 09:49

Ivan Leko je odnedavno bivši u Hajduku. Stigao je početkom godine s velikim očekivanjima, napokon odvesti Hajduk do titule prvaka. Ali, ipak nije bilo suđeno.

Donio je Leko na Poljud ime, autoritet, ali i ono što je trebalo biti presudno, iskustvo osvajanja prvenstva. Trenirao je u Belgiji četiri kluba, među njima Club Brugge i Royal Antwerpen. S Bruggeom je bio prvak Belgije, igrao i Ligu prvaka.

Na niske grane je otada pao belgijski velikan, trenutno sedmi u prvenstvu, devet bodova iza vodećeg. Lekin odlazak s klupe Hajduka su pobliže popratili upravo popratili navijači Bruggea, sjetili su se slavnih dana pod vodstvom hrvatskog trenera, ne bi im smetalo da se ponove.

Čim je do Belgije došla vijest o promjenama u Hajduku, odmah su navijači Bruggea skočili na društvene mreže, klub im je u lošem stanju, a u Leki vide spas.

"Najbolji Brugge sam gledao kada je Leko bio tu", komentar je jednog navijača.

image
Screenshot/Twitter

"Mentalitet i manjak plana su problemi, Leko zna riješiti oba problema. Uz to, pod njim sam najviše uživao gledati Brugge, tako da ću uvijek biti fan", pun pohvala je drugi.

"Brugge vojska Ivana Leke! Ovaj čovjek nas može spasiti sa svojim 3-5-2!" Eto, mi smo kosu čupali na pomisao od Lekinog sustava s tri u obrani, a u Europi su ga i opjevali.

"Radije bih transfer Leke nego ijednog igrača u ovom trenutku."

Jako popularan je bio Leko među navijačima, hrvatske zastave i navijačke pjesme njemu u čast su za vrijeme njegovog mandata bile česta pojava na stadionu Jan Breydel. "Brugge, naša religija. Ivan Leko, naš Bog", čest je bio transparent na utakmicama.

Imao je i turbulentnih perioda, bio je pod istragom zbog utaje poreza, ali navijači su ga podržali u teškim trenutcima. Na jednoj utakmici ga je dočekao ogromni transparent s njegovim likom.

image
Kurt Desplenter/Belga Via Afp

Kada se opraštao od kluba u svibnju 2019., nakon dvije godine u Bruggeu, emocije su predvladale, suze su tekle, tribine su skandirale...

Ako se Ivan Leko misli gdje će nakon Hajduka, sigurno je da ga u Belgiji čekaju raširenih ruku, iako će vjerojatno nakon Hajduka uzeti nešto vremena da se odmori.

image
Kurt Desplenter/Belga Via Afp
image
Kurt Desplenter/Belga Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 07:36