StoryEditor
Hajduknije izgubljeno sve

Novinar ‘Fotospora‘ Vedat Vatansever za ‘Slobodnu‘: Hajduk Terimu stiže u zao čas, imate priliku...

19. rujna 2020. - 08:15
Onur Coban/AFP

Nema uopće sumnje da se radi o sudaru Hajdukova Davida i – Galate, turskog Golijata, pa kad je tako zašto kojeg vraga ne bi pretegla vaga na - Davida?

Takvi smo, što više odmiče četvrtak i blijedi viđenje nastupa Hajduka u Skoplju protiv Renove rast će i apetit i vjera da su čuda moguća.

Naravno, zašto ne pokušati? Uvijek se treba prisjetiti pobjede na San Siru protiv milanskog Intera od 2:0 s kojom se zamalo nadoknadilo splitski manjak 0:3. Zamalo je to bio film „čudo u Milanu”.

Danas smo spremni vjerovati kako ono u Skoplju nije bio pravi Hajduk, a slavni Galatasaray kojega vodi vječni Fatih Terim nije u najboljem stanju.

Trpi Galatasaray manjak novca, pa mu se i momčad stanjila, nema tu face kao što je bio Wesley Sneijder ne tako davno, nakon dvije Terimove titule nisu trenutno ni prvaci Turske, a o tome smo već i pisali.

Naš sugovornik je kolega novinar „Fotospora” Vedat Vatansever, često nam bistri situaciju oko Bospora, odgovara nam:

- Što im se dogodilo? Loša politika, kriva ulaganja, slabe procjene. Danas je Basaksehir glavna snaga turskog nogometa. Evo sad se igra derbi, Galatasaray protiv Basaksehira, a odmah poslije Hajduka igra se najveći derbi, Galata protiv Fenerbahcea. Tako da im gostovanje Hajduka dolazi u nezgodnom trenutku i ja sam uvjeren da će iskusni Fatih Terim malo šarati sastav. Nastojat će svladati Hajduk, a da ima punu snagu i protiv Basaksehira i Fenerbahcea.

Vidite tu šansu Hajduka?

- Vidim. Apsolutno. Sve je moguće.

Vatansever priča hrvatski, njegov pokojni otac Jahija bio je dugogodišnji dopisnik iz Istanbula za sportske stupce bivše države, suvremenik kad je Tomislav Ivić vodio Galatasaray, a Fatih Terim bio igrač, „petica” i kapetan.

- Davno je bilo, a ostalo je u Turaka veliko poštovanje prema klubovima s Balkana, pa će tako i Hajduku dati golemu pozornost. Ja stvarno mislim da Hajduk nije bez šanse, u jednoj utakmici treba sve karte staviti na stol.

Kaže se da je Galatasaray u problemima?

- Momčad nije najbolja, veliki je problem što je dugo ozlijeđen vratar Muslera, poznat lik, Urugvajac, on neće branit protiv Hajduka. A veliki igrači su već pomalo u godinama.

Neće biti kompletni?

- Mislim da imaju dvije varijante sastava, jedna protiv Basaka, druga protiv Hajduka, pa da vidimo jesam li bio u pravu. Falcao i Arda Turan na klupi. Ako zatreba. Najčešće igraju u sustavu 4 – 2 – 3 – 1, ali to se lako modificira u 4 – 3 – 3. Predsjednik Mustafa Cengiz sa 66 godina je nagrižena zdravlja, imao je operaciju mozga, ali je imao i koronu, baš kao i Fatih Terim. Navijači su predsjednika zamolili da ostane na svome mjestu, da ne odustaje i ne napušta kormilo, treba klub izvući iz krize.

Pa nam je kolega Vedat dao dvije postave kako ih vidi...

Protiv Basaksehira sutra 4 – 2 – 3 - 1: Fatih Ozturk – Omar Elabdellaoui, Luyindama, Marcao, Saracchi – Taylan Antalyali, Belhanda – Emre Kilinc, Feghouli, Arda Turan – Falcao.

Protiv Hajduka u četvrtak 4 – 3 – 3: Fatih Ozturk – Linnes, Luyindama (Donk), Marcao, Saracchi – Taylan Antalyali, Belhanda, Omer Bayram - Emre Kilinc, Diagne, Babel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 13:44