StoryEditor
Hajdukhajdučka zajednica

‘Naš Hajduk‘ objavio dvanaest imena: Hvala svima koji su odlučili svoje znanje, iskustvo i vrijeme staviti na raspolaganje Hajduku

5. kolovoza 2021. - 08:00

Hvala svim kandidatima koji su sudjelovali u selekciji, posebno onima koji su odlučili svoje znanje, iskustvo i vrijeme staviti na raspolaganje Hajduku. Hvala i svim članovima i različitim stručnjacima koji su skupa s nama sudjelovali i svojim komentarima i prijedlozima doprinijeli cijelom procesu. Drago nam je što ćemo uskoro imati priliku predstaviti kandidate i uživo na Skupštini – poručili su jučer iz Našeg Hajduka, kroz riječi tajnika Luke Domikulića.

Dakle, kreće Hajdučka zajednica! Konačno! Dvije godine se priprema osnivanje tog tijela, sjajno zamišljenog da bude ujedno savjetodavno, ali i pripremni poligon da se pojedinci lako uključe u možebitni skok i među nadzornike. Da im materija postane sasvim jasna, a ne da se ulaskom u Nadzorni odbor Hajduka susreću s nepoznanicama i tek hvataju konce...

Zajednica je pripremno tijelo koje ima savjetodavnu ulogu te njeni članovi svojim poslovnim kontaktima, iskustvom i znanjem stoje na raspolaganju klubu.

Objavljen je i poziv na skupštinu Našeg Hajduka koja će se održati 14. kolovoza u 12 sati u amfiteatru Doma mladih, a na kojoj će biti predstavljeni rečeni kandidati za redovne članove Hajdučke zajednice.

image
Kandidati za Hajdučku zajednicu

Iz Našeg Hajduka objavili su prvih 12 kandidata, redom uglednih poslovnih ljudi...

To su: Zvonimir Akrap (OTP banka, član Uprave), Toni Bartulović (Centaurus, direktor i suvlasnik), Roberto Bitunjac (Sberbank d.d., član Uprave), Branimir Britvić (Erste banka, direktor financijskih tržišta), Damir Dominiković (Henkel Croatia d.o.o., direktor prodaje za Hrvatsku i Sloveniju), Goran Jujnović Lučić (Odvjetničko društvo Jujnović Lučić Marković, partner), Goran Krizmanić (CFAO grupa, član Uprave), Renato Miočić (SUB ROSA Grupacija, vlasnik i predsjednik Uprave), Ivan Ostojić (Wustenrot stambena štedionica d.d., član Uprave), Aljoša Pavelin (PBM Grupa, glavni izvršni direktor), Mario Pavić (Tankerska plovidba d.d., predsjednik Uprave) i Mijo Pašalić (Apfel d.o.o., vlasnik i predsjednik Uprave).

image
Kandidati za Hajdučku zajednicu

Tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić objasnio je:

- Dvije godine radimo na Zajednici. Napravili smo opsežnu analizu svjetskih i europskih klubova i njihovih iskustava. Razgovarali smo sa članovima, slali javne pozive, primali i analizirali prijedloge... Dio kandidata se javio na javni poziv, a dio smo selektirali i kontaktirali izravno. Vodili smo računa o poslovnim iskustvima upravljanja ili nadziranja unutar većih sustava. Iznimno važno je da se radi o navijaču Hajduka koji interese Kluba smatra prioritetom ispred svojih osobnih i poslovnih interesa, a koji je ostvario besprijekornu karijeru te nije bio akterom javnih afera bilo kojeg tipa. Nije politički aktivan niti se ranije politički angažirao.

Hajdučku zajednicu, osim navedenih, čine i predstavnici najvećih dioničara Grada Splita i Našeg Hajduka. Tijelo će se u budućnosti popunjavati novim članovima koje će Hajdučka zajednica predlagati samostalno, a potvrđivat će ih članovi na skupštini.

item - id = 1117868
related id = 0 -> 1128359
related id = 1 -> 1128358
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 15:35