StoryEditorOCM
HajdukŽestoka konkurencija

Evo zašto je nagradu ‘Slobodne‘ dobio Hajduk, znakovita je bila poruka Lukše Jakobušića: ‘Ako dogodine...‘

Piše Ivan Renić
8. veljače 2024. - 21:29

- Hvala ‘Slobodnoj’, ali mi smo ovo možda najmanje zaslužili – kazao je između ostalog predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić nakon što je Hajduk proglašen najboljom momčadi na svečanosti ‘Sportsko ime Dalmacije’. Dodao je i kako su tu nagradu dobili “avansno”, kao podstrek i motivaciju za ono što svi hajdukovci željno iščekuju.

Istina, oštra je bila konkurencija u ovoj kategoriji. Nije bilo lako izabrati. Vaterpolisti su osvajali trofeje. Jadran je novi prvak Hrvatske i tako detronizirao dubrovački Jug. Međutim i Gospari su se utješili trofejima. Pripali su im naslovi u Regionalnoj ligi i Kupu. Što tek reći o košarkašima Zadra? U finalnoj seriji pobijedili su Split i uzeli titulu. Briljirali su čitavu sezonu, a pogotovo u finalu.

I ragbi svoga ‘konja’ za utrku ima. Sinj je najbolja momčad u Hrvatskoj, prvaci. A nismo zaboravili ni stolnotenisače. Libertas Marinkolor prvak je Hrvatske. A tu su i odbojkaši Ribole Kaštela, ekipa iz ‘grada odbojke’ koja je osvojila treće mjesto u domaćem prvenstvu.

Čitatelji presudili

I nakon pustih odličja i trofeja, nagrada je opet pripala Hajduku. Ne može se reći da je nezasluženo. Uzeli su Bijeli naslov u Kupu, odnosno obranili ga. Nakon poljudskog finala i slavlja protiv Rijeke, u riječkom su finalu nadvisili Šibenik. Dvije sezone i dva naslova u Kupu. Zna se za što je red nakon toga...

image

Slavlje igrača Hajduka nakon osvojenog Kupa

Ante Cizmic/Cropix

Neki su mišljenja kako su druge momčadi više zaslužile nagradu od ‘jesenskih prvaka’. Ali izbor stručnog žirija, sportskih novinara i čitatelja ‘Slobodne’ je odlučio tako. S naglaskom na ove posljednje. Hajduku što se brojnosti navijača tiče parirati ne može nitko. ‘Bila vojska’ najbrojnija je na ovim prostorima i kada se Hajduk nađe u nekom izboru u kojem navijači mogu dati svoj glas, nema sumnje da će i pobijediti. U to smo se uvjerili i ovaj put.

Jedna želja

Nagrada ‘Sportsko ime Dalmacije’ za najbolju momčad je, dakle, veliki poticaj Bijelima za juriš na titulu. Tako je to shvatio Jakobušić. A u svom govoru izrekao je i jednu znakovitu rečenicu.

- Tko se dogodine nađe na ovoj pozornici, taj je pravi – kazao je. Bude li Hajduk opet na pozornici, među laureatima nagrade koju dodjeljuje ‘Slobodna’, e to će vjerojatno značiti da su u ovoj sezoni postali prvaci, da je suša prekinuta, da je konačno kraj.

image

Hajdučka delegacija

Ante Čizmić/Cropix

Međutim, za takvo ostvarenje tek im predstoji najteži boj. Bijeli već četiri utakmice u nizu ne znaju za pobjedu. Bili su to, doduše, okršaji s Dinamom, Rijekom, Osijekom i ranije s Lokomotivom, ali navijači su sigurno očekivali barem koju pobjedu. Mislav Karoglan je pretrpio i prvi poraz na klupi Hajduka. Fantastičnom nizu presudila je Rijeka. Priliku za povratak pobjedama Hajduk ima u nedjelju na Poljudu protiv Slaven Belupa od 15 sati (prijenos HTV 2). •

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:50