StoryEditorOCM
HajdukŽELJO MOJA

Mourinho ‘gura‘ Džeku prema Poljudu, izgledi Hajduka sve veći, poznato je i kad je Dan D

Piše Marko Bilić
14. lipnja 2024. - 18:07

Kiša će, neće... Tako je i s Džekom. Dolazi, ne dolazi...

Kao što znamo pogledavati u nebo iščekujući kišu tako i sada osluškujemo i pogledavamo put Dubrovnika, Sarajeva i Istanbula u – iščekivanju Edina Džeke. Saga o mogućem dolasku u Hajduk najboljeg nogometaša Bosne i Hercegovine od njene nezavisnosti svakim danom dobije nastavak. Ima tu i ciklone i anticiklone, đava su te zračne, a i nogometne fronte...

Pa smo, evo, doznali i kada će to Džeko odlučiti u čijem će dresu zabijati golove sljedeće sezone. Onom Fenerbahčea, za koji je ugovorom vezan još godinu dana, sve do kraja lipnja sljedeće godine, možda u nekom iz Saudijske Arabije odakle ima izdašnih ponuda, ili možda ipak u – Hajdukovom?

Priču znate, friški sportski direktor s Poljuda Nikola Kalinić kontaktirao je Džeku u želji da ga pokuša nagovoriti na dolazak u redove Bijelih. Skeptici su sumnjali u Kalinićev izbor "iz kopački u direktorsku fotelju", zamjerali mu neiskustvo, međutim, on ih je u startu demantirao dovevši na Poljud trenerskog kapitalca, slavnog Talijana Gennara Gattusa.

I sad bi i Džeku. Koji je zabio 25 golova prošle sezone i koji je, s 38 godina na leđima, još uvijek top klasa. Za HNL izvanserijski igrač. Kad Dijamant istrči u Koprivnici...

Koliki su stvarni izgledi Kalinića, odnosno Hajduka, da u svoje ruho odjene igrača takvog kalibra teško je reći, ovako na prvu rekli bi da su neveliki. Ugovor za turskog velikana Fenerbahčea veže ga još godinu dana, a lova kojom mašu Saudijci sigurno je puno deblja od one na koju splitski klub može i promisliti, a kamoli je ponuditi, ali...

... ali uvijek postoji nekakav "ali". Koji daje nadu Bijelima. U ovom slučaju, čak više "alija". A najveću im pruža nitko drugi nego Jose Mourinho, novi trener Fenerbahčea. Koji, turski mediji pišu, ne računa na Džeku. Da ga ja otpisao. Ako je to točno onda će Dijamant zasjati, barem stvari sada tako stoje, negdje po Suadijskoj Arabiji ili, pak, na Poljudu. Lova ili emocija?

Isto tako, turski mediji pišu da je Džeko sa svojom obitelji sretan u Istanbulu, ima još godinu ugovora, te da će se pojaviti na početku priprema Fenera. Konačnu odluku s obitelji donijet će tijekom srpnja. Dakle, Dan D mogućeg dolaska na Poljud bit će u mjesecu sprnju.

image

Prošlu sezonu zabio 25 golova

Afp

I sad da se vratimo na onih par "alija". Koji daju nadu hajdučkom puku da će Džeko osvanuti u dresu njihova kluba. Kao novi Dijamant na Poljudu. Evo ih, redom:

1. Džeko se u prošlosti već povezivao s Hajdukom. Prije nekoliko godina čak je rekao da bi jednog dana volio zaigrati za Hajduk. Da žudi za atmosferom Poljuda. Emocija je, dakle, tu.

2. Jose Mourinho ga ne vidi u svojim kombinacijama za sljedeću sezonu Fenerbahčea. Kažu, otpisao ga je.

3. Nikola Kalinić i Džeko bili su suigrači u Romi.

4. Ivan Perišić i Džeko veliki su prijatelji, zajedno su igrali u Interu, često se i privatno druže. Zamislite ove dvije veličine zajedno u dresu Hajduka...

5. Senijad Ibričić, veliki hajdukovac, Džekin je kum i ponajbolji prijatelj.

6. Džeko obožava Dalmaciju u kojoj često boravi, razvio je tu i brojne privatne poslove, posebno u Dubrovniku gdje i sada odmara s obitelji.

Hoće li ovih "šest alija" dovesti Edina Džeku u Hajduk? Doznat ćemo u srpnju.

image

Nikola Kalinić

/Cropix
image

Jose Mourinho "dovodi" Džeku na Poljud?

Afp
image

Ugovor s Fenerbahčeom još godinu dana

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 18:08