StoryEditor
Hajduktoplakove pohvale

Mlada zvijezda HNL-a vratila se u Poljud: Tekla je top igrač, htio sam da nam ostane, ali ima golemu želju uspjeti u Hajduku

4. kolovoza 2020. - 20:59
Ante Čizmić/Hanza media

Tonio Teklić na novom početku. Na lansiranoj rampi Hajduka. Nećemo ga pretjeranim napisima zaustaviti, zakočiti, možemo mu samo – raširiti krila. Zaželjeti mu da se u sjeni Mije Caktaš domogne „pričuvne desetke”, da mu bude prirodni naslijednik. Ili da, još bolje, funkcioniraju zajedno. Ono što je uz Juricu Jerkovića bio nekoć Mićun Jovanić. Pa su stari o tom dualizmu naročito 1971. godine govorili „ne znaš koji je bolji”. Jure ili Miće. To kad bi Miće bio baš raspoložen...

No, da ne opterećujemo Teklića davnim bajkama, na novom je početku i na najbolji je način pokazao (svima) kako treba iskoristiti minutažu u drugim sredinama. Kako se nametnuti za povratak.

Nekoć je Split, RNK „crveni” iz Parka mladeži bio idealna lansirna rampa za Hajdukove „desetke”, tamo su se kalili Jurica Jerković, Aljoša Asanović, Goran Vučević, pa i Josip Skoko, neka je on više „osmica”.

Teklić je svoju sredinu sazrijevanja i nogometnog odrastanja imao u - Varaždinu.

Još je mlad, 9. rujna će imati 21 godinu, pamtimo ga i po datumu rođenja, 9. 9. 1999. Taman je u trenutku da se razbukta do kraja:

- Vraćam se u Hajduk. Nadam se da se mogu izboriti za mjesto u momčadi. Pokazao sam igrama da sam sposoban pridonijeti nešto i Hajduku. Idem na pripreme i napravit ću sve kako bih se izborio za status – rekao je Teklić još dok je bio igrač Varaždina i kad je bilo izvjesno da ga Hajduk poziva natrag, na pripreme i da on rado na to pristaje, makar mu Hajduk unaprijed neće i ne može ništa obećati i makar je trener Varaždina Samir Toplak nešto drugačijeg mišljenja.

Toplak nam je rekao:

- Tekla je sjajan, top igrač i jesam, rekao sam da ne razumijem kako klubovi poput Hajduka nemaju strpljenja s takvim igračima da im daju nekoliko utakmica u seriji pa da se nametnu. Tekla je i igrač koji se još uvijek igra nogometa i bolje bi mu bilo da je s nama ostao do zime. Ali, razumijem njegovu želju. On može igrati još bolje, imati konkretnost, zabiti gol. Ja sam ga kao otac savjetovao da ostane još s nama, da ne riskira i da ne gubi minutažu. Njegova želja da uspije u Hajduku je golema i to je razumljivo. Možda se i u Hajduku odmah izbori. Opet ću ja, nije mi jasno kako se ne može istrpjeti uzlet tako profinjenog igrača. Ne može njih koštat jedan takav talenat ne znam kakvog rezultata. Na kraju će svi profitirati. Mi smo bili zadnji, pa ako mi možemo istrpjet, onda bi morali i oni – priča nam trener Varaždina.

Oduševljen je učinkom Teklića koji je pomogao da Varaždin digne sidro s dna i osvoji pregršt bodova u proljeće.

Sad je kod Toplaka Skorup, za kojega kaže:

- Došao nam je Skorup i baš sam razgovarao s njim, takav nam treba! Lijepa lijeva noga, ima i defenzivne sklonosti. Dobit će svoju minutažu. Vidio sam ga na treningu, izuzetan je karakter, može biti i vođa i dobro se postavlja u igri – kaže Toplak za Skorupa.

Vratimo se Tekliću. Dakle, davno je bilo već kad je debitirao, u kupu protiv Oriolika sa 18 godina i 11 dana tog rujna 2017. godine.

A tek se u Varaždinu nametnuo. Nadajmo se da je to priča kao Jerković, Asanović, Vučević. Mlada „desetka” s kaljenja stiže spremna za velike domete!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 02:44