StoryEditor
Hajdukgorica - hajduk

Milenijalci vode Bijele u Europu: Tudor sprema preokret, makar jednokratni

30. lipnja 2020. - 10:49
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Današnja utakmica je od velike važnosti u borbi za drugo mjesto, svaka preostala je kao mali finale, već je davno to rekao trener Hajduka Igor Tudor, a kod Gorice “bijeli” odlaze bez sedmorice igrača.

Fali okosnica momčadi, centralni stoper, zadnji vezni kao izvor igre, razigravač-golgeter i udarni napadač: Dimitrov, Barry, Caktaš, Jairo. Dodajmo još Mujakića, Simića i Jurića, onda je jasno da ni klupa nije popunjena, a “emergency” situacija je išla toliko daleko da je Tudor zažalio što na klupi nema ni Simića, a inače ga nije vidio u kombinacijama. U obzir još jednom dolazi i stoper Stipe Vučur koji u utorak 30. lipnja doslovce broji posljednji dan ugovora s Hajdukom i nitko mu ne nudi produžetak.

Nekoliko intriga se proteže za gostovanje Hajduka kod “uvijek neugodne” Gorice, a ta frazetina kojoj se često i sami smijemo baš dobro pristaje. Na primjer, kolege iz Zagreba nam poručuju kako Hajduk nema šansi s obzirom na ovo što su gledali u zadnje vrijeme kako od Gorice, tako i Hajduka. Nemojte bit tako sigurni...

Jer, na muci se pokazuju hajduci što je na svoj način istakao i Jurica Vučko u svojoj već famoznoj objavi na instagramu.

Hajduk je krenuo u ponedjeljak zarana prema Zagrebu, kako bi jučer stigli trenirati u Sigetu, gdje običavaju vježbati kad su u metropoli. I taj itinerar, da se izbjegne najveća vrućina pokazuje koliko se pridaje važnosti svakom detalju.

Dobrodošao trend

Ovo je svakako jedan od najmlađih Hajduka što može biti, ne znamo hoće li se u momčadi doista naći Stipe Radić stoper, ali tu su primjerice Vušković, Čuić i Brnić 2001. godište... A ima ih tek nešto starijih, rečeni Radić, pa Dolček, Blagaić, Kreković, redom godište 2000. Novo-milenijski Hajduk.

Dakle, “dječji vrtić” što je dobrodošlo kao trend i otvaranje vrata mladima, ali je potreban i rezultat, pa je jasno da je toliko golobradih stiže u neželjenom trenutku.

Najmlađi Hajduk, dakle, gdje se jedan Nejašmić u veznom redu, rođen 1999., nakon što je dugo bio na klupi i daleko od početnog sastava sad promovira u jednog od iskusnijih koji će stati na balun i nastojati u segmentima igre biti i Barry i Caktaš.

Evo Tudorovih dvojbi:

1. Osnovna dilema je da li igrati s trojicom ili pak četvoricom otraga? - Mislimo da Tudor sprema preokret, makar jednokratni, da stopere zaigraju Ismajli i Vušković. Obrana od četvorice. Tako bi mogao napučiti vezni red još jednim vezistom. No, isto tako bi odustao od svoje zamisli koju je promovirao čim je došao.

Teško je tvrdit, a Tudor je priznao da razmišlja o tome i nema razloga da to samo govori e da bi formu zadovoljio, samo zato jer sve više takvih savjeta sa strane čuje. Ima u rukavu kombinacija sa četvoricom pozadi, pa da vidimo. U tom slučaju bi Radić ostao na klupi.

2. Povratak Jradija – načas zvuči kao povratak Jedija, ali to je dobra vijest da je vrijedni Libanonac žuticu “prebolio”. Motorični Čuić bi također trebao naći svoje mjesto.

Eduok mora povući

3.  Kako osmisliti napad? - Eduok bi morao vući, ali tko će mu pomoći? Brnić je logično rješenje, najčešće kao lijevo krilo. Kreković i Blagaić bi trebali svoju šansu čekati s klupe, od Blagaića bi se moglo očekivati da bude kao Caktaš, ali je li to baš sad i na ovom gostovanju?

4. Bojazan od Lovrića – Posavec ga je dobro upamtio, a općenito se Hajduk slabo postavlja prema dalekometnim udarcima (Mamić, Tuci...). Slabo izlaze u blok, stoperi i defanzivni vezni, a Lovrić je opasan pucač. I tu bi se utakmica mogla (s)lomit još jednom, Hajduk ima vlastito gorko iskustvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2021 13:17