StoryEditor
Hajdukminimalna šansa

Marko Livaja najavio odlazak iz AEK-a i odmah potakao kombinacije: Hajduk? Ne znam koliko bi to sad bilo realno

27. siječnja 2021. - 15:50
Angelos Tzortzinis/AFP

Marko Livaja ne ostaje u AEK-u, odbio je mogućnost da produži ugovor s „crno-žutima” iz Atene, premda su mu ponudili produženje, i to s iznimno dobrim uvjetima (milijun eura po sezoni plus bonusi). Međutim, već ovih dana dao im je do znanja kako neće ostati nakon ljeta.

- Hvala AEK-u, uvijek će mi biti na srcu, klub i navijači, dugo sam razmišljao, ali obiteljski razlozi i novi izazovi su preda mnom – objavio je na Instagramu ljubavnu poruku Atenjanima, ali ujedno i odluku da ih napušta.

Bilo je lijepo, trajalo je od ljeta 2017. Kažimo i to, Marko bi uskoro trebao postati po drugi put otac, pa su i to možda ti obiteljski razlozi. Ima kći, na putu je i sin...

Naravno, odmah se otvara priča i kombinacija da se Livaja vrati doma, u Hajduk, odakle je otišao 2010. godine, poslije priprema u Marbelli, a da nije odigrao nijednu službenu utakmicu za Hajduk, jest prijateljske, pa i tu za 99. rođendan u Poljudu kontra sarajevskog Željezničara, a onda je otišao. U milanski Inter. Sa željom da se jednog dana, kad-tad vrati. O tome nam je pričao vrlo otvoreno i ljetos, za intervjua na Zvončacu, dok je guštao u odmoru igrajući „balun na skalinu” iza Jadranova b

- Jednog dana bih se svakako volio vratit u Hajduk, boriti se za titulu – rekao nam je tada pun emocija.

Bliži li se taj trenutak:

- Ne znam koliko bi to sad bilo realno, mislim da je šansa minimalna, ne bih želio da se navijači ponadaju, pa razočaraju - poručuje iz Atene.

Da ga AEK prepusti ostatak ugovora ova tri mjeseca do ljeta, a da Marko AEK-u oprosti ostatak godišnje gaže od cca 400.00 eura? Daleko smo od te priče, ali budan se smije sanjati. Navodno komunikacija na relaciji Split – Atena postoji, uvijek držmo blago odškrinuta vrata, no što to znači u ovom času?

Objektivno, niti se Hajduk bori za trofeje, što bi bila Markova želja da se baš posveti bijelom dresu, niti je trenutak da 27-godišnji Livaja (rođen 1993.) dođe sad u Hajduk, još je mlad, momenat je da nastavi zarađivati izdašno. Vjerojatnije je njegov povratak u Hajduk očekivati kroz dvije-tri godine.

Livaja bi trebao ostati u Ateni do ljeta kao igrač AEK-a, pa sad hoće li ga Grci držati u momčadi ili ga staviti na tribine budući da im sigurno odlazi, stvar je AEK-a. A na nama da dalje pratimo razvoj situacije i navijamo da Hajduk uradi – nemoguće. Ili, sve što može.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. siječanj 2021 15:50