StoryEditorOCM
HajdukPregled činjenica

Korak naprijed, natrag dva! U glavama Hajdukovih igrača kao da još ‘živi‘ Goran Milović i njegova čuvena...

Piše Ivan Renić
25. listopada 2023. - 10:02

Korak naprijed, dva nazad. Tako bi se nekako moglo opisati stanje na Poljudu. I to bez neke velike analize, samo s nekoliko nepobitnih činjenica. E, pa evo jedan brzopotezni „fact-check”. Gdje su Bijeli?

Krenulo je ludo. Sve jedan podvig veći od drugoga. Na terenu i van njega. Slagale su se kockice, činilo se da je konačno to – to! Titula je „mirisala”, ćutila se u zraku. Ma samo to? Neki su je, štoviše, već i upisali. Nemiri u Dinamu, „otmica” trenera u Rijeci, Osijek u krizi... Ostatak lige ionako nije konkurentan za išta više.

Hajduk je premašio 103.000 članova. Čudesno je to ostvarenje, novi plafon ludila koje ionako drži sve kojima je bijela boja pri srcu. Učlanjuju se djeca, mame, tate, bake... Mlado i staro. Tu je i gotovo 20.000 pretplatnika koji pune poljudske tribine. Oni čine Hajdukov dom onim što jest – jedinim zdanjem u Hrvatskoj na koje zapravo vrije doći. Ali ima li se što za vidjeti?

image
Vojko Bašić/Cropix

Još gore

Imalo se, nije da nije... Srušeni su Rijeka i Dinamo u Poljudu, ranije i najveći rival u gostima. Kako rekosmo, krenulo je jako. Možda i prejako. Zahuktala se euforija na početku sezone. I na sve to, par mjeseci kasnije - drugo mjesto! I to jedva, vjerojatno i samo privremeno. Hajduk je danas drugi u poretku s dva boda manje od vodeće Rijeke. A lako bi mogao biti i treći pobijedi li Dinamo zaostalu utakmicu. Dakle, skalina je to niže nego lani kada su Bijeli sezonu završili kao drugoplasirani.

Hajduk je izgubio četiri od posljednjih šest ligaških utakmica. U tom crnom razdoblju pobijedili su samo Dinamo i Lokomotivu, oboje s 1:0. Gola ni za lijeka, bodova još i manje. Uz to je i prevrnuta trenerska stolica, a trese se i hijerarhija još više u klubu. Vagalo se i izvagalo da Hajduk s Ivanom Lekom ipak neće dalje.

Hajduk, dakle, još jednom nije kapitalizirao što je morao. Samo što su temelji i uzlet ovaj put bili nikad veći. No, u glavama igrača kao da živi Goran Milović i ona njegova čuvena izjava. Ponavlja se, opet i opet. Dinamo i Rijeka su kiksali, na Poljudu se skupilo dvadesetak tisuća navijača i sve je bilo spremno za povratak na vrh. Ali...

- Uvijek kad su velike fešte na stadionu, mi sve use...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 12:16