StoryEditor
Hajdukeuropska liga

Kolike su šanse Hajduka, što planira Vukas? Čuvanjem lopte utakmicu mogu dugo vući u neizvjesnost. No, lako je to reći, ali, kako izvesti...

23. rujna 2020. - 10:26
Vojko Bašić/Cropix

Kako gledate na gostovanje „bijelih” kod Galatasaraya? Ono što nas prati jesu dvojaki komentari. Od dežurnog optimizma „a zašto ne bismo mogli iznenadit u jednoj jedinoj utakmici, dok su njima misli usmjerene na Fener”, do bojazni „samo da nas ne nagrde, osramote, snažna su momčad”.

Vraća se ona stara maksima Josipa Skoblara koji je pred trofejni finale 1991. protiv Crvene zvezde predosjetio trijumf: bolje od sebe možeš iznenaditi u jednoj utakmici, nije važno gdje se igra. Da se igra revanš, šanse bi bilo znatno manje.

Jedna utakmica povećava šanse

Dakle, Hajdukova je šansa baš to što se igra jedna utakmica: blizu je Rodos, tu skoči! 

A zapravo nikad ne znaš: kad si bio uvjeren u moć preokreta, dogodio se Debrecen, 0:5 u Poljudu. Kad si bio siguran da ideš na put bez nade, kao na stratište, usred San Sira pobijedilo se Inter sa 2:0, bilo je to kao u filmu „čudo u Milanu”, pa neka se nije prošlo dalje.

Trener Hajduka Hari Vukas je u velikom pripremanju, posebno galvaniziran, ide tamo gdje je tijekom cijele 2017. nosio trenerku Galate, doduše kao pomoćnik Igora Tudora, ali pusti ti to. S njim i kondicijski trener Toni Modrić. Vraćaju se...

Za Vukasa naročito ovo je kao „amarcord”, povratak kao u snovima tamo gdje je već bio visoko na trenerskom nebu, premda u trenerci GS pomoćnika. Sad je trener Hajduka, nije mala stvar.

Završne su pripreme odrađene, treninzi. Veseli što se oporavio Libanonac Bassel Jradi, vrijedan igrač „bijelih” koji je pofalio iznenada u Skoplju protiv Renove kad su ga leđa stisla prije utakmice. Otkočili su ga brzo.

Čuić se vraća

Po nekim naznakama s treninga Vukas se bavi mišlju popuniti sredinu, ima logike. Kako nam je ono sugerirao bivši hajdukovac Zvonimir Kožulj „Hajduk nije bez šanse toliko dugo dok bude čuvao pozitivan rezultat, čuvanjem lopte utakmica se može dugo vući u neizvjesnost”. Uvjeren je Zvone iz Gaziantepa, što zvoni Vukasovim ušima kao dobra preporuka i savjet kako pokušati usmjeriti utakmicu. Lako je reći, kako izvesti.

Hajduci su, hvala na pitanju, svi negativni, korona, daleko joj kuća... Opet su strogo kontrolirani uvjeti čarter-putovanja i boravka na poprištu utakmice, još jedan okršaj bez publike.

„Bijeli” će konferenciju za novinare prirediti u 18.15 sati, očekuje se da će svoje reći Hari Vukas i Stanko Jurić kao posebno odgovoran u ulozi zadnjeg veznog.

Navodno se Galatasaray neće ni micati iz svoga kampa relativno daleko od svih događanja u višemilijunskom megalopolisu što se rastegao na Europu i Aziju.

U redovima hajduka na putovanju umjesto Pršira vraća se Čuić, sva je ostala posada na svome mjestu. Treninzima se vratio stoper Stefan Simić, ali nije krenuo na put za Istanbul.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. siječanj 2021 03:53