StoryEditorOCM
Hajdukkratko i jasno

Karoglan sretan s bodovima u Koprivnici, ali ne i igrom, objasnio zašto je zamijenio Dolčeka nakon 12 minuta na terenu

Piše Ivan Renić
27. listopada 2023. - 20:44

Hajduk je izborio teška tri boda na gostovanju u Koprivnici. Trener Mislav Karoglan upisao je prvu pobjedu, ali nije do kraja zadovoljan. Igrao je Hajduk dobro u prvom poluvremenu, dok su u nastavku skroz potonuli.

- Pokazali smo dva lica u dva poluvremena. Znao sam da je Belupo dobar. Nikad nije lako protiv njih. Teško je ovo gostovanje. U drugom poluvremenu nismo bili pravi. Ali momci su izgubili četiri od posljednjih šest utakmica. Trebalo je imati karaktera i pobijediti.

Što je bilo s Dolčekom?

- Uveo sam ga jer računam na njega. Ideja je bila prijeći u 5-3-2, zaustaviti duge lopte, pokušati sačuvati loptu s dva napadača. Trajkovski mi je „propadao” naprijed. Trebao mi je Elez, visoki u obrani zbog dugih lopti, a htio sam ostaviti dva napadača. Kad nekoga voliš, onda mu se i ispričaš - objasnio je Karoglan koji je poljubio Dolčeka pri izlasku. Bila je to, dakle, samo taktička izmjena, ništa više od toga.

Mučio se Hajduk u drugom dijelu. Nije to bila ni sjena igre iz prvog poluvremena.

- Neke stvari su mentalno teške. Slaven je ulazio u tijelo, došao s velikim brojevima naprijed. Želim da igramo hrabro, da ne propadnemo rano u nastavku. Da me netko pitao što želim u ovoj utakmici, rekao bih samo pobjedu, ništa više. Mogu se "uhvatiti" za prvo poluvrijeme koje je bilo i bolje nego što sam očekivao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 22:41