StoryEditor
Hajdukpoljudski izbori

Još je deset dana do završetka natječaja: Marin Kaštelančić iz Tommyja kandidat za predsjednika Hajduka?

21. rujna 2020. - 10:08
Tom Dubravec/Cropix

Je li Marin Kaštelančić taj novi mogući predsjednik uprave Hajduka, nasljednik Marina Brbića nakon njegova drugog mandata? 
Nemamo točan odgovor, tek njegova se ime čuje u kuloarima odakle crpimo određena saznanja dok je priča oko natječaja za predsjednika Hajduka što se službenih izvora tiče - baš kao što je i obećano – vrlo zatvorena. Maksimalno. Kako se ono kaže, zakopčana do grla.

Davno je bilo kad se oglasio predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Benjamin Perasović i kad je objavljeno da će natječaj za predsjednika uprave Hajduka potrajati sve do 30. rujna e da se možebitni kandidati imaju vremena dogovoriti i sami sa sobom i okolinom, prijaviti se... A možda ih se može i animirati.

Naime, rečeno je tada da će u Hajduku potražiti i podatke iz ranijih konkursa, krenuti i sami u potragu vodeći se podacima kojima ih je ranije filovala „headhunting” agencija. Što su to sve „lovci na glave” podastrli nadzornicima u natječajima koji su se održali u više navrata posljednjih godina.

Nakon naprasne smjene Ivana Kosa, izabran je Jasmin Huljaj, nije dugo izdržao, vratio se Marin Brbić, a i on je prethodno bio smijenjen da bi došao Kos. To kolo „uokoli što se vrteći ne prestaje” samo se privremeno smirilo. Jer, uzelo se vremena, Brbić obavlja dužnost, ali jasno je da mora otići s pozicije predsjednika i da pješčani sat hoćeš-nećeš curi.

Tajni razgovori

U tim strogo kontroliranim uvjetima potrage svako malo ipak iskoči neko ime i za njim se poteže priča, sad smo na tragu spominjanja Marina Kaštelančića, radi se mladom funkcioneru rođenom 1979. u Splitu, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, obrazovao se dalje u Beču, u Ljubljani, radio je u Tommyju i Bobisu...

Uglavnom, ne bismo dalje širili jer priča nema do kraja konkretne naznake, želimo samo reći da što se bliži vrijeme završetka natječaja isplivavat će sve više imena, pa se u to ime i Marin Kaštelančić spominje, je li vrijeme za predsjednika iz Podstrane? 

Nadzornici Hajduka ionako su naumili gotovo tajno obavljati razgovore s kandidatima, to će biti zanimljivo. Jer, ne može se od medija očekivati da samo dočekaju konačan rezultat izbora, bijeli dim što se kaže, a da se prije toga šuti kao da se ništa ne događa. Ionako se dugo šuti i čeka, tek tu i tamo neki tekst ili „dojava” podsjeti da je Hajduk bez predsjednika i da Brbić čeka nasljednika. 

S reizborom Marina Brbića prije godinu i pol nekako je sve bilo brzo, brže, Brbić je praktično bio jedini favorit, a sad je utrka i neizvjesna, pa i komplicirana.

Na primjer, Denis Burmaz je figurirao kao velika želja, ovo bi mu bio treći put da se spominje što za predsjednika (u doba pobjede Huljaja), što za člana Nadzornog odbora (bio je sasvim blizu da uđe u Perasovićevu posadu), ali je sugestija da ni sam ne vjeruje da bi mu treća bila sreća, pa...

Boris Sesar, Ironman kako smo ga titulirali zbog njegova sportskog hobija, još uvijek ima obavezu raditi u inozemstvu i ne čini nam se blizu kao u doba uže konkurencije kad je slavio Huljaj.

Splitski adut je (bio) Nikola Koceić-Bilan, eh kad bi on samo htio, ali doktor matematike je dekan na fakultetu...

Deset dana do kraja natječaja

Uglavnom, rješenje nismo ponudili, ali samo je deset dana do završetka natječaja. Sad je fokus na Istanbulu i smatra se da će momčad odigrati puno bolje nego u Skoplju, a to bi onda dalo mirniji ugođaj Perasovićevoj komisiji koja će uskoro ozbiljnije zaroniti u odabir predsjednika uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. listopad 2020 12:35