StoryEditorOCM
HajdukMomčad odlazi u Umag

Iza Karoglana je čudesan niz, 21 utakmica bez poraza, a tek sad će prvi put Bijele slagati i pripremati po svom guštu

Piše Frane Vulas
7. siječnja 2024. - 21:14

Nogometaši Hajduka u ponedjeljak odlaze na centralni dio priprema u Istru. U ranim poslijepodnevnim satima ‘bijeli‘ će se zaputiti prema Umagu gdje će trener Mislav Karoglan sa svojim stručnim stožerom brusiti formu svojih igrača.

U Istri će ‘bijeli‘ boraviti do 20. siječnja. Do završetka ovog teksta nije Hajduk objavio popis putnika u Umag. Od akvizicija ‘bijelima‘ su se već od srijede i prve prozivke priključili povratnik napadač Nikola Kalinić, mađarski veznjak Laszlo Kleinheisler koji je stigao na posudbu do kraja sezone iz Radomlja te stoper Dominik Prpić koji se vratio s posudbe iz slovenskog Radomlja. Očekuje se još i pojačanje na lijevom beku, potencijalno i na krilu.

Na lijevom beku je Dario Melnjak zbog teške ozljede out do kraja sezone dok je Ismael Diallo na Afričkom kupu nacija s reprezentacijom Obale Bjelokosti te će preskočiti pripreme i prvih nekoliko kola prvenstva Hrvatske. Ostao je tu Hajduk samo na mladom Šimunu Hrgoviću. Međutim, kako je predsjednik Uprave Lukša Jakobušić na skupštini kluba krajem prošle godine i najavio, dolasci sa sobom vuku i odlaske. U toj kategoriji u kuloarima se zasad najviše spominju Ivan Dolček, Vadis Odjidja-Ofoe...

Prva utakmica u utorak

Bit će ovo prve pripreme koje će s momčadi odraditi Karoglan, u svom drugom mandatu na klupi ‘bijelih‘. Nije dosad imao priliku po svojim trenerskim afinitetima slagati i pripremati momčad. Još uvijek kao trener Hajduka neporaženi Karoglan povukao se s klupe krajem prošle godine, a ove jeseni naslijedio je svog nasljednika Ivana Leku. U ukupno dosad odrađenom 21 susretu još ne zna za poraz.

image

Nikola Kalinić

Ante Čizmić/Cropix

U Umagu će Hajduk odraditi četiri pripremna susreta. Prva utakmica na rasporedu je već u utorak kada će se ‘bijelima‘ suprotstaviti slovenski prvoligaš Aluminij Kidričevo (17 sati, prijenos Hajduk Digital). Tri dana kasnije protivnik je mađarski Fehervar, 17. siječnja slovenski Koper, a zadnjeg dana priprema protivnik je poljski Slask Wroclaw.

Na početku drugog dijela prvenstva ‘bijele‘ čeka baš pakleni raspored. Odmah na startu je jadranski derbi s Rijekom na Poljudu (nedjelja 28. siječnja), a potom je na itineraru još jedan derbi, s Osijekom (3. veljače na Opus Areni).

Hajduk kao lider ulazi u drugi dio SuperSport HNL-a. ‘Bijeli‘ su prvi put jesenski prvaci poslije 19 godina, a te sezone 2004/05 zadnji put su i osvojili naslov prvaka. U drugi dio prvenstva ulaze sa šest bodova i susretom više od drugoplasirane Rijeke te sedam bodova i dvije odigrane utakmice više od Dinama. Doduše, dio tih zaostataka momčadi s Maksimira i Rujevice će odraditi do prvog redovnog kola ‘proljeća‘. Dinamo je 23. siječnja gost Lokomotive, a dan kasnije Rijeka Gorice. Datum odigravanja susreta Dinama i Varaždina još nije poznat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 09:09