StoryEditorOCM
Hajduknezaustavljiv

Hajdukov čarobnjak Livaja ima dodatni motiv da odluči i Jadranski derbi u nedjelju

Piše Slaven Alfirević
29. srpnja 2023. - 21:52

Najveća nam opasnost prijeti od Livaje, ustvrdio je trener Rijeke Sergej Jakirović.

Izjava točna, pogađa u srž problema što ih svaki Hajdukov protivnik ima, pa tako i Rijeka ove nedjelje, pitanje svih pitanja je kako zaustaviti Marka Livaju.

Trener Dinama Igor Bišćan, na primjer, povjerio je Livaju Stefanu Ristovskom, pa je to dobro funkcioniralo za "modre" sve do trenutka kad se makedonski stoper na trenutak udaljio, a Livaja našao okrenut leđima Dominiku Livakoviću. E da bi onda u okretu matirao Dinamova vratara. Ristovski u tom trenutku nije uspio priskočiti u pomoć.

Na stranu tko će od stopera Rijeke preuzeti pasku nad Livajom, hoće li to biti možda Emir Dilaver, tek Livaja će na ovom derbiju imati poseban motiv. Igra se, naime, protiv Rijeke! A podsjetimo, baš je zbog incidenta na Rujevici, nema tome ni dva mjeseca, Livaja otišao iz reprezentacije.

U dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem, ali u posve nelagodnoj situaciji. Vrijeđali su Livaju s tribina Rujevice, na treningu izabrane vrste.

Nitko to baš ni slovom nije spomenuo u najavi utakmice, a kamo li da bi potencirao, ali nedavni incident, u krugu reprezentacije što se dogodio, zbio se baš na Rujevici.

U Rijeci. Što bi lako mogao biti dodatni motiv Livaji da se pokaže baš - kontra Riječana.

Rivalstvo jadranskog derbija je veliko, a na svojoj ga je koži osjetio i Livaja, bez obzira što je u trenutku bio u službi izabrane vrste, a ne Hajduka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 14:42