StoryEditorOCM
HajdukDi? Alo!

Hajdukov bek pozvan u reprezentaciju: za Karoglana bi to mogao biti veliki problem. Tko će igrati? Nekoliko je rješenja

Piše Sport SD
28. prosinca 2023. - 19:29

Ismael Diallo pozvan je u reprezentaciju Obale Bjelokosti za Afrički kup nacija koji je na rasporedu od 13. siječnja do 11. veljače. Hajduk bi tako na mjesec dana mogao ostati bez, za sada, jedinog pravog rješenja na poziciji lijevog beka.

S obzirom na termin natjecanja, podrazumijeva se da će Diallo propustiti zimske pripreme s Bijelima. Prva Hajdukova utakmica u drugom dijelu sezone bit će 28. siječnja na Poljudu protiv Rijeke, no taj bi susret Diallo svakako preskočio zbog žutih kartona. Koliko će izbivati Poljuda odredit će rezultati njegove reprezentacije.

Naime, oni su domaćini natjecanja i igraju u skupini s Nigerijom, Ekvatorijalnom Gvinejom i Gvinejom Bisau. S obzirom na to da će dalje proći dvije najbolje momčadi te četiri od šest najbolje trećeplasiranih, za očekivati je da će Obala Bjelokosti izboriti osminu finala.

image
Goran Mehkek/Cropix

Odu li do kraja...

Ispadnu li u toj rundi, Diallo bi se mogao vratiti za utakmicu 21. kola protiv Osijeka. Glavobolje za Mislava Karoglana kreću ako Diallova zemlja izbori četvrtfinale. U tom slučaju ga sigurno ne bi bilo za derbi s Osječanima. Odu li još dalje, propustit će i ogled sa Slaven Belupom. A u najgorem slučaju za Hajduk, neće ga biti sve do 23. kola i dvoboja s Rudešom.

Postavlja se pitanje tko će ga zamijeniti. Nakon teške ozljede Darija Melnjaka, Diallo je ostao usamljen na toj poziciji jer je Niko Sigur zaigrao u veznom redu. Moguće je da će ga Karoglan vratiti na poziciju lijevog beka, dok bi Fahd Moufi mogao zaigrati na desnoj strani.

Tu je i 19-godišnji Šimun Hrgović koji je u ovoj sezoni rezerva u Hajduku, a igra za Solin zbog dvojne registracije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:31