StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

‘Hajduk je u ogromnim problemima ako je ovo istina, svi jedva čekaju kraj sezone‘

15. travnja 2024. - 10:01

Prije utakmice Hajduka i Osijeka rekao sam da su „bijeli“ u velikim problemima, te da Osijek ima motiv borbe za četvrto mjesto, zbog čega sam prednost davao Osječanima. Ispalo je da sam bio u pravu, utakmica je u početku bila dosadna, od praznog Poljuda do igre na terenu. Hajduk je pokušao vidjeti može li računati na neke igrače koji su do sada manje igrali, pa su ti igrači dobili priliku, no to je ispalo još tužnije i žalosnije - prokometirao je Branko Karačić poraz Hajduka na Poljudu od Osijeka.

Drugo poluvrijeme je bilo zanimljivije, Hajduk je nakon zamjena, ulaska Perišića, stvarao prilike, na kraju je Kolić spašavao Osijek i „bijeli“ nisu uspjeli izbjeći još jedan poraz u ovom katastrofalnom nizu. Jure Ivanković nije nimalo kriv za ovaj poraz, sve turbulencije na Poljudu dovele su do toga. Dva uzastopna poraza od Dinama dolila su „ulje na vatru“, ali već i prije tih derbija vidjelo se da Hajduk gubi dobitnu situaciju, da nema igru potrebnu za borbu za titulu.

image

Branko Karačić

Luka Gerlanc/Cropix

Prethodno, na početku drugog dijela sezone, „bijeli“ su imali sve, zahvaljujući Dinamovim problemima činilo se da je to sezona u kojoj će uspjeti, no nitko osim samog Hajduka nije kriv što u tome nije uspio. Dovedeni su igrači koji su u javnosti predstavljeni kao velika pojačanja, ali pokazalo se da to nije baš tako. Ne može se očekivati da će vam netko nakon šest mjeseci neigranja donijeti osvajanje prvenstva. Tako je nakon neigranja doveden Kleinheisler, a igrač koji toliko dugo nije igrao može donijeti samo minus.

Također, Hajduk je u ogromnim problemima ako je zasnivao igru samo na Livaji, koji je odličan kad je u vrhunskoj formi. Međutim, kad nije u formi ili je ozlijeđen, što onda?

Hajduka do kraja sezone čeka teško razdoblje, svi jedva čekaju kraj i neće biti lako dočekati zadnje kolo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:22