StoryEditorOCM
HajdukRaport s posudbe

Hajduk ga poslao na kaljenje, a još nije dobio ni minutu!? Vraća se ‘Budimirov miljenik‘, a zaboravljeni napadač zabija

Piše Ivan Renić
3. listopada 2024. - 21:44

Vrijeme je i za novi raport s posudbe. Neće više biti toliko bogati kao i prošloj sezoni kada se dvadesetak mladih hajdukovaca kalilo diljem Hrvatske i svijeta. Ovaj put s Poljuda su na posudbe otišla samo petorica. Pisali smo već o tome, ostali su morali ostati u klubu, pa igrali ili ne. Jer roster se mora nekako zatvoriti, a s obzirom na to da Hajduk nije previše trošio, ni kupovao u minulom prijelaznom roku, „tići” su morali ostati u gnijezdu.

Petorica koji su se ipak otišli kaliti su redom: Toni Silić (Lokomotiva), Jere Vrcić (Croatia Zmijavci), Tomislav Arković (Croatia Zmijavci), Nino Duić (Junak) i Krešimir Nazor (GOŠK Dubrovnik). Nova sezona se već zahuktala, pa da vidimo „di su i što rade” mladi hajdukovci.

image
Vojko Bašić/Cropix

1. Toni Silić, 20 (Lokomotiva)

Za sada je najveći problem neigranje Silića. Otisnuo se 20-godišnjak u Zagreb nadajući se kako će u Lokomotivi igrati i skupljati zlata vrijedne minute. Silić već godinama slovi za talentiranog vratara, ali vrijeme je da se negdje ustali i brani redovito. To u Ferati za sada nije slučaj.

Što je s ‘tićima‘? Hajduk ima tri partnera, a u njima nijednog igrača! U ovaj klub ih ne mogu ni ‘puškom natjerati‘...

Sedam utakmica za sada je prosjedio na klupi. Silvijo Čabraja nije mu dao ni minute. Prednost ima 27-godišnji Zvonimir Šubarić. I ne može se reći da se proslavio. Naime, Lokomotiva igra katastrofalno, a obrana im je najlošija u ligi. Pa je tako Šubarić već 15 puta vadio loptu iz mreže. Istina, ne može se sve svaliti na njegova leđa. Većinu krivice snose suigrači ispred njega. Ali čini se da ni pretposljednje mjesto u poretku nije nagnalo Čabraju na promjenu na vratima.

image
Ranko Šuvar/Cropix

2. Jere Vrcić, 20 (Croatia Zmijavci)

Vrcić je sljedeći koji također još nije upisao ni minute. On se u roster Croatije vratio tek u prošloj utakmici, u pobjedi nad Jarunom (1:0). Nije ulazio u igri.

3. Tomislav Arković, 19 (Croatia Zmijavci)

Nastavljamo dalje s onima koji su ipak nešto odigrali. I Arković je pojačao Croatiju. Mladi stoper upisao je četiri nastupa, a posljednju utakmicu započeo je u prvom sastavu. Obrana s njim izdržala je bez primljenog pogotka, pa bi se tako mogao i češće naći u među prvih 11.

image
Vojko Bašić/Cropix

4. Nino Duić, 19 (Junak Sinj)

Mladi napadač jedini za sada na pravi način koristi vrijeme na posudbi. Zaigrao je šest puta, od čega je u pet utakmica bio u početnom sastavu i što je najvažnije – zabio je dva pogotka. Remizirao je Junak s kaštelanskim GOŠK-om u prošlom kolu (0:0), a kolo prije Duić je bio strijelac u pobjedi sinjske momčadi protiv Omiša (2:0). Ranije je, sredinom rujna, zabio i u pobjedi nad mravinačkom Slogom (2:1).

image
Vojko Bašić/Cropix

5. Krešimir Nazor, 20 (GOŠK Dubrovnik)

Još jedan u Trećoj NL jug je Nazor koji je na kaljenju u dubrovačkom GOŠK-u. Nastupio je do sada četiri puta, svaki put u početnom sastavu. Uspjeli su Dubrovčani upisati prvu pobjedu u prošlom kolu protiv posljednjeg Zmaja iz Makarske.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 21:48