StoryEditorOCM
Hajdukbio je rastresen

Gattuso o Siguru, zvižducima, kiksu Kalinića, Torcidi: ‘To je moja greška. Nije normalno da je 23 tisuće ljudi...‘

26. listopada 2024. - 19:04

Domaćim 2:1 trijumfom nad Lokomotivom upisao je trener Gennaro Gattuso na klupi Hajduka i 11. utakmicu u nizu bez poraza na startu SuperSport HNL-a. Nije sve išlo glatko, daleko od toga. Kiks povratnika u momčad kapetana Lovre Kalinića zakomplicirao je život „bijelima”, ali je na koncu pogodak Nike Kristiana Sigura donio Hajduku tri boda.

Rastresen je izgledao trener Gattuso kada je napokon stigao na konferenciju za medije nakon susreta.

Izgledate kao da ste od skakanju u trenerskom prostoru umorniji nego igrači? Kako se osjećate?

- Gore od njih! - uzvratio je Gattuso.

Greška Kalinića?

- To je moja greška, preuzimam odgovornost. Inače, sam trener koji drugog vratara tijekom sezone stavlja 10-15 posto vremena da drži formu, kad zatreba tijekom sezone da je spreman. Težim takvom nogometu u kojem često igra i vratar. Velika je greška, ali svidio mi se Lovrin mentalitet jer je u drugom poluvremenu pokazao iznimnu hrabrost u dvije-tri situacije. I Livaja i imao dvije-tri šanse, pa nije zabio. Biuk također. Svi griješe, kada vratari griješe primi se gol – rekao je Gattuso. Preuzeo je Talijan potpuno odgovornost na sebe.

image
Tom Dubravec/Cropix

Izmjenama ste došli do pobjede? Hajduk ima sedam bodova više u odnosu na Dinamo?

- Nikada nećemo gledati ljestvicu, eventualno zadnjih sedam-osam utakmica. Iskreno, kao trener imam problema izabrati prvih 11, ali opet znam tko zaslužuje igrati. Jednako su mi važni igrači koji igraju i oni koji kreću s klupe. Pokazala je to i ova utakmica. Zato su nam pobjedu donijeli igrači s klupe. Sigur? On je veliki talent. Kada me sportski direktor došao pitati zašto ne igra, rekao sam mu da će igrati, da mi je jedan od najvažnijih igrača. Pokriva sve pozicije, beka, krilo, veznu liniju.... Ali od četiri mjeseca koliko sam ovdje, dva nije bio u konkurenciji. Kada sam pričao o konceptu ljutih faca, onih koji žarko žele igrati, e on je taj! Takve igrače želim vidjeti! - poručio je Gattuso.

Čime niste zadovoljni?

- Baš sam i najavio ovakvu utakmicu. Igralo se često pet na pet ili šest na šest. Nisam bio zadovoljnim izlascima nakon osvojene lopte. Zato smo upadali u taj njihov „ping-pong nogomet”. Da nije bilo Lovrine greške mislim da bi već u prvom poluvremenu bilo 2:0 ili 3:0. Hvala Bogu na lijepom pobjedničkom golu i pobjedi.

image
Tom Dubravec/Cropix

Bilo je dosta izgubljenih lopti?

- Bamba se u prvom dijelu mučio, Biuk isto. Očekujem više od krilnih igrača. I Krovinović je imao svojih grešaka.

Fešta Torcide, pjevalo se i nakon završetka susreta?

- Ne želim čuti zvižduke. Kod rezultata 1:1 sam čuo zvižduke. Molim navijače da 95 minuta čujem navijanje. Ako smo loši, izgubimo, ako padnemo bez ispaljenog metka, neka zvižde nakon susreta. Preuzet ću tu odgovornost na sebe. Već sam dres ovog kluba je dovoljno težak, nismo spremni još i za zvižduke. Želim Torcidi još 74, ma još sto i više godina. Neka nas ovako i dalje prate – rekao je Gattuso, pa naglasio.

- Nisu normalne brojke da 23 tisuće navijača bude na utakmici u hrvatskoj ligi! Znao sam otprilike što me ovdje čeka prije nego što sam došao. Htio sam doći i zbog toga što sam i ja takva glava, ali opet me iznenadilo. Ima ovdje navijača koji nemaju novca niti za piće, ali su sretni kada Hajduk pobjedi. Kada sa suprugom odem u spizu ili po gradu, svi me pitaju samo za Hajduk, djeca, stariji... Hajduk je više od kluba i stvarno sam ovdje zadovoljan.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2024 19:08