StoryEditor
Hajdukvalencia, opet

Zrakoplov sretno sletio, evo Hajduka u Španjolskoj. Dambrauskas razmišlja o minutaži povratnika Kalinića i Fossatija

Piše Slaven Alfirević
16. kolovoza 2022. - 23:10

Evo Hajduka u Valenciji, fokker 100 Trade Aira doveo je ekspediciju „bijelih” na poprište sudara u četvrtak navečer što ga imaju protiv Villarreala. Dva sata i 40 minuta nadasve ugodna leta na mirnom nebu.

U Valenciji toplo, vruće, temperatura je i sad po noći viša od 30 stupnjeva, a vlažnost 55 posto.

Dakle, bit će to zahtjevni uvjeti za igru po vrućini i vlažnosti.

„Bijeli” s umjerenim optimizmom, koliko se to može, uvjereni da su prebrisali gumicom poraz 1:4 u Maksimiru, te da su obavili kvalitetno vještačenje Villarreala.

Nije ovo samo za Darija Melnjaka utakmica karijere, kao što je rekao prije polaska, nesumnjivo je ovo najveća utakmica dosad za više od pola momčadi.

Hajduk u polasku, u odnosu na Portugal i Guimaraes, jači za trojicu aduta: u momčadi su se priključili Nikola Kalinić i Marco Fossati, ali i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Upitno je koliko će Kalinić i Fossati participirati u u minutaži na stadionu Ciutat de Valencia. Posebno bi Fossatiju to bilo zanimljivo jer sa scene talijanske serie B nikad nije ugazio pod okrilje UEFA, no pitanje je koliko se oporavio od istegnuća zadnje lože. Čim je tu, nada u Fossatijev nastup postoji, makar pola sata da zaigra nakon duže pauze.

Po nama, vrlo bitno za ukupnu, pozitivnu atmosferu u ekipi jest da je tu Nikoličius, prebolio je „izolaciju” od dva tjedna i konačno se vratio. Mr. Football je arhitekt ove momčadi i ljepše je kad na licu mjesta može izmijeniti opservacije s trenerom Valdasom Dambrauskasom.

Mogli bismo reći da je Hajduk kompletiran i sad počinje završno odbrojavanje do velikog sraza kontra Villarreala. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2022 14:19