StoryEditorOCM
Hajdukhajdučki spektakl

Filip Uremović: ‘To što nema demokracije je možda najbolje što nam se dogodilo, znamo što je glavni cilj ove ekipe‘

Piše krešo milić
23. listopada 2024. - 21:51

Poveznica Hajduk i Sveučilišta u Splitu koje slavi 50. obljetnicu obilježena je na Kampusu u sklopu Hajduk University Daya. Cjelodnevno događanje započelo je panel raspravom ujutro ‘Erasmus prije Erasmusa‘, a nastavilo se turnirom u cageballu pa pub kvizom te je zaključeno predstavljanjem nove ‘College‘ kampanje u organizaciji Hajduka.

Predstavljanje kampanje obilježila je nova kolekcija u Hajdukovim fan shopovima te nastup Saše Antića čija je pjesma ‘Dišpet‘ naslovni slogan kampanje, a cijelo događanje je zaključeno koncertom benda Justin‘s Johnson. 

Cijela kampanja je zamišljena kao spoj akademske zajednice i Hajduka, a novu kolekciju odjeće okupljenima su premijerno prikazali igrači Filip Krovinović, Stipe Biuk i Filip Uremović uz pratnju plesnog studija Noa te uz plesnu koreografiju finalista Supertalenta Sonje i Jana. 

Uremović je inače jedan od nogometaša koji je uspio uskladiti profesionalnu sportsku karijeru s redovnim studiranjem te završio Ekonomski fakultet pa nam je otkrio i kako.

- Prvenstveno je to zasluga mojih roditelja koji su uz moje odrastanje težili i tome da završim školu te budem bolji učenik, ali i što bolji sportaš. Nadalje sve je to neki trud i rad samog mene. Bilo je to jako teško jer znamo da samo redovno studiranje u vremenskoj satnici sa sportom, ali se uspije u nekom periodu sve to uskladiti. Naravno da je vrlo teško završavati sve u roku, ali gdje ima želje ima i mogućnosti - rekao nam je Uremović.

Hajduk je trenutno na prvom mjestu, iako je slika u javnosti prije nekoliko mjeseci bila drugačija pokazali su igrači da imaju drugačije zamisli ove sezone. 

- Idemo utakmicu po utakmicu, sad je dobra atmosfera i nadam se da neće biti loša kasnije. Jednostavno nogomet je takav, nepredvidiv, vidite koliko se sve u par kola promijeni. Naučeni svojim iskustvom pokušavamo što više raditi fokus na sebi, na nikom drugom. Mislim da je to glavni cilj ove ekipe i pokazati što bolji nogomet iz utakmice u utakmicu. A što će nadalje biti vidjet ćemo. 

Zanimalo nas je i u čemu je razlika u razmišljanju momčadi u odnosu na prošlu sezonu. Za primjer smo uzeli posljednju utakmicu protiv Slaven Belupa u koju je momčad Hajduka ušla lošije, ali je na kraju došla do pobjede što nekad u sličnim situacijama nije bio slučaj. 

- Razlika je u tome što trener ima dosta bitnu ulogu. Mislim da trener svojim stavom i načinom razmišljanja rada pridonosi tome. Međutim, na terenu igramo mi igrači i svaki od nas je svjestan što mora raditi te na koji način to postići. Zasad ide to dobro. Sad je li to zbog toga što je tu novi trener, ne znam, ali mislim da ako nastavimo u ovom smjeru možemo biti još bolji.

Na pripremama u Sloveniji nam je Uremović kazao kako u nogometu nema demokracije i da se mora znat tko je šef. Koliko su trenerove promjene u radu utjecale na momčad? 

- Sigurno da je. Trener je poznat po disciplini, ne bih rekao po željeznoj ruci. To što nema demokracije je za nas možda najbolje što se dogodilo. Nadam se da nije samo do toga nego i do rada te kvalitete koja možda nije isplivala ove sezone, ali nadam se da sljedeće hoće. 

Hajduk je bez poraza u prvenstvu, a slijedi i Lokomotiva na Poljudu...

- Idemo po pobjedu. Poznajemo protivnika jako dobro. Na kraju krajeva znamo kako smo dobili gol u posljednjoj minuti u zadnjoj utakmici protiv njih u Zagrebu. Maksimalno ih respektiramo, ali ipak igramo na domaćem terenu i nadamo se najboljoj atmosferi te pobjedi - zaključio je Uremović.

image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 22:03