StoryEditorOCM
Hajdukozljede i kartoni

Farmaceuti su načeti izostancima, nema im važnih karika za ogled s Hajdukom, a i Gattuso nije bez dilema pred Koprivnicu

Piše K. M.
17. listopada 2024. - 22:28

Bliži se gostovanje Hajduka u Koprivnici, kako se tradicionalno govori i teško s obzirom na to da su mnogi na stadionu Ivan Kušek Apašu gubili važne bodove. Gubili su ih i hajdukovci, no u posljednje četiri utakmice s koprivničkog stadiona odlazili su kao pobjednici i tu pozitivnu seriju planiraju nastaviti. 

Hajduk je trenutno vodeća momčad prvenstva, dok je Slaven Belupo posljednja na tablici, no u njihovom slučaju možda tablica malo i vara. Domaćini su naime ove sezone namučili već Hajduk na Poljudu, a onda su razbili Dinamo na domaćem terenu i zamalo slavili protiv Rijeke. 

Ipak sa samo pet bodova u devet kola drže začelje HNL-a i to sa samo jednom pobjedom, onom protiv Dinama. Farmaceuti su inače svih pet bodova iz ove sezone osvojili na domaćem terenu (tri protiv Dinama, po bod s Lokomotivom i Rijekom), a protiv Hajduka će biti bitno oslabljeni za ponoviti te pothvate. Da bi se pomaknuli s posljednjeg mjesta i eventualno uzeli Hajduku bod ili bodove neće imati pomoć u četvorici igrača.

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix

Naime, izostat će im dvije važne karike, Michael Agbekpornu zbog akumuliranih kartona te Ljuban Crepulja zbog ozljede, a od ranije zbog ozljeda nema Marka Leškovića i Filipa Hlevnjaka. Kako su navodili iz koprivničkog kluba u najavi utakmice ozljedama je načeto još nekoliko igrača pa je moguće da broj izostanaka bude i veći. 

S druge strane Gennaro Gattuso nema kartoniranih igrača, ali trenutno ima problem u izostanku Dominika Prpića koji je pretrpio ozljedu gležnja zbog koje će pauzirati oko mjesec dana, zbog čega treneru ostaje dilema hoće liga zamijeniti Zvonimir Šarlija ili Josip Elez. Od ranije zbog ozljede nema Mihaela Žapera, a hoće li biti još koji izostanak otkrit će i stanje igrača nakon povratka s reprezentativnih obaveza.

Utakmica u Koprivnici je na rasporedu u nedjelju (20. listopada) od 16 sati, a sudeći po interesu navijača stadion će biti ispunjen do posljednjeg mjesta. 

image
Josip Bandić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 22:34