StoryEditorOCM
Hajdukvelika faca

Emotivni Rakitić se otvorio nakon povijesnog gola, progovorio o supruzi Raquel kao i zašto je ova noć njemu bila posebna

Piše Pero Smolčić
6. listopada 2024. - 20:50

Ivan Rakitić zabio je svoj prvi gol u dresu Hajduka. Zadnje kolo prvog kruga domaće lige i dogodilo se. Zaslužio je Ivan svojim zalaganjem, iskustvo i znanje ima, a baš je nekako ‘legao‘ Hajduku i Hajduk njemu.

- Moram priznati dosta me puta zvao kum (Marko Bralić Keto) da je više vrijeme. Sretan sam i ponosan, bilo je bitno otvoriti utakmicu kako treba. Jako smo ozbiljno ušli od prve minute, odigrali fantastičnu utakmicu Još draže zabiti prvi gol doma pred 20 tisuća ljudi. Fantastičan je dan iza nas, sad se lijepo trebamo svi zajedno odmoriti i pripremiti se za ono što nas čeka - rekao je Rakitić.

Čovjek koji je ‘slomio‘ Rakitića otkrio njegov odnos sa Žanom Ojdanićem pa priznao: ‘Sve je počelo kao zaj...‘

Otvorili ste utakmicu odlično, zabili prvi gol, ali i nastavili. Baš kako traži trener Gattuso.

- Moramo biti sretni da smo zajedno i da doma imamo priliku igrati u ovom ambijentu. Nema ljepšeg osjećaja nego boriti se i dati sve od sebe, a vidiš da lopta ide. Uživali smo i bez lopte, puno puta je bio presing gdje je nas pet šest bilo blizu. To je znak da je momčad spremna zajedno raditi.

Prošli ste puno svlačionica, dojam je da ovdje vlada sloga.

- Jest. Od prvog dana sam to govorio. Prelijepo je biti u svlačionici, na putu, kad se nađemo svako jutro. Naravno i radimo, ima nas skoro 30, borimo se i zajedno i naravno svatko za svoje mjesto. Kad ne može jedan uskače drugi, to je bitno za momčad, Ovaj rezultat nije slučajnost.

image
Duje Klaric/Cropix

Ne valja hvaliti puno mlade, ali ovo je ohrabrujuće.

- Ne moramo sada o brojkama, haha. Mogu nekima biti i otac. Lijepo je da iako smo neki stariji, drugi dosta mlađi, da se bodrimo. Kad treba uskače se, vidi se da smo velika obitelj. I stožer i svi u svlačionici i press i marketing kluba. Moramo zahvaliti našoj publici, preko 20 tisuća u nedjelju navečer, nije jednostavno. Ne trebamo puno pričati nego boriti.

Čini se i da se vaša obitelj snašla u Splitu, supruga Raquel i kćerkice?

- Danas su bili prvi put svi zajedno tu, uvijek je netko falio, mlađa kćerka, starija, Sad svi, i kum je bio tu.

Onda si čekao da dođu svi?

- Da, sad ćemo se skupiti svi zajedno doma i proslaviti.

Nećete upasti u zamku euforije?

- Naravno, neka naši navijači uživaju. Osjećamo ih. Moramo još više biti motivirani i jedva čekamo nakon malog odmora opet se pripremiti kako treba.

image
Duje Klaric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 21:08