StoryEditorOCM
Hajduktajne tunela

Doznajemo: Pajač je Draganu Olujić prijavio i policiji, kamera nije ‘iz ruke‘. Evo zašto snimka možda nije cjelovita

Piše Pero Smolčić
23. ožujka 2024. - 13:43
Split, 160324. Stadion Poljud. HNK Hajduk - NK Lokomotiva, nogometna utakmica 27. kola SuperSport HNL-a. Na fotografiji: sudac Igor Pajac.Tom Dubravec/Cropix

Koja je prava istina događanja u poljudskom tunelu? Tko je koga napao? Zašto snimka koju je Hajduk poslao kao dokaz nije cjelovita?

Situacija se dogodila u poluvremenu dvoboja između Hajduka i Lokomotive. Prema zapisniku u kojem je delegat Ivan Jurina iz Zaboka zabilježio i da je u tunelu napadnut sudac Igor Pajač.

U dopunskom izvješću je otkriveno o kome se radi. Naime, Pajač je naknadno identificirao žensku osobu koja je optužena za napad na njega, a riječ je o Hajdukovoj nutricionistici Dragani Olujić. Zbog toga je Disciplinska komisija HNS-a zatražila očitovanje Hajduka, a strana priče koju su s Poljuda ispričali donosi drugu sliku ovog slučaja. 

- Iz kamera koje su postavljenje u tunelu i snimki koje posjedujemo vidljivo je da nutricionistica Dragana Olujić nije napala suca - priopćio je službeni Hajduk, već tvrde s Poljuda da je Pajač nasrnuo na nju.

U kuloarima HNS-a se, pak, govori kako snimka koju je Hajduk dostavio ne pokazuje cijeli događaj nego samo njegov završetak.

Kako je moguće da snimka nije cjelovita? Iz našeg izvora doznajemo kako je snimka nastala kamerama nadzornog sustava Poljuda. Nije riječ o nekakvoj policijskoj ‘kameri iz ruke‘, već o fiksnim kamerama koje služe za nadzor. 

- Taj je prostor između tunela i ulaza u svlačionice, nije tu uglavnom potreban neki posebni nadzor, tu gledatelji nemaju pravo pristup i lako je moguće da se dio incidenta dogodio u kutu koji nije pokriven kamerama, a onda se nastavio i akteri su ušli u kadar - tvrdi nam naš izvor.

Doznajemo i da je sudac Igor Pajač podnio prijavu za napad i splitskoj policiji, ali...

- Tu je riječ u najgorem slučaju o remećenju javnog reda i mira. Znate koliko naguravanja ima tijekom utakmice, po čitavom stadionu. Mogli bi uhapsiti pola stadiona - tvrdi nam naš izvor iz policije.

Poanta je da je ovaj sukob, što se ‘civilnog sektora‘ tiče beznačajan, a puno veći je krimen unutar organizacije i pravilnika Hrvatskog nogometnog saveza, gdje je ovakvo ponašanje među akterima nogometnog sustava krajnje nedolično. Ostaje nam vidjeti pravorijek i obrazloženje, bit će zanimljivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:26