StoryEditorOCM
Hajdukput u kranjčevićevu

Današnja utakmica trebala je biti povijesna za Hajduk, a sad je tek prilika za oproštaj starih i ulazak novih lica

Piše Krešimir Milić
25. svibnja 2024. - 07:45

Priželjkivali smo ovu utakmicu u drugačijem tonu kad je izašao raspored za sezonu. Želja svih navijača Hajduka, a i nada, je bila da će se titula proslaviti u zadnjem kolu. Doduše vjerovalo se da bi to moglo biti i ranije, ali za zadnje kolo su se kupovale pretplate Lokomotive u Kranjčevićevoj kako bi se prisustvovalo velikom slavlju.

Međutim, od očekivanog slavlja neće biti ništa jer sve se na kraju okrenulo u neočekivanom smjeru. Onom kojeg nijedan navijač ‘bijelih‘ na početku sezone nije mogao zamisli u ijednom scenariju. Pa još i na zimu da je netko ovako nešto predvidio gledali bi ga s čuđenjem, osim ako niste baš zaželjeli takav rasplet.

Posljednje kolo u Kranjčevićevoj na kraju će Hajduk igrati bez rezultatskog značaja i ta utakmica protiv Lokomotive na koncu ne bi trebala biti nogometno i povijesno ni po čemu pamtljiva. A mogla je biti. Prostora za žal nema više puno, a preostalo je prije odlaska na odmor ‘bijelima‘ to zaključiti dostojanstveno, barem kao dio izraza poštovanja prema navijačima koji će zasigurno ponovno doći pružiti im podršku u centru Zagreba. 

image
Goran Mehkek/Cropix

Ne bi možda ni to isticali da nismo gledali ovog proljeća izvedbe zbog kojih su se mnogi trebali crveniti. Postoji dakako želja da se sve završi u relativno pozitivnom tonu, koliko je to moguće, a moguće je barem pobjedom u Kranjčevićevoj u posljednjoj utakmici sezone koju bi svi htjeli čim prije zaboraviti. 

Bit će ovo i utakmica brojnih oproštaja u kojima će neka lica posljednji puta biti tu u službi Hajduka, od onih igračkih preko onih u administrativnom dijelu do stručnog stožera i trenera. Jure Ivanković posljednji put će u ovom mandatu voditi prvu momčad ‘bijelih‘ u ovom mandatu, kao i vjerojatno stručni stožer s kojim je priveo turbulentnu sezonu kraju. Oprostit će se na ovoj utakmici i neki igrači, bilo da im ističe ugovor, bilo da ih čekaju novi angažmani na ljeto nakon transfera iz Hajduka.

Neće ni na ovoj utakmici biti potpuna momčad. Ozljede su bile jedan od glavnih faktora tijekom proljeća zbog kojeg su ‘bijeli‘ rezultatski podbacili. Brojna glavna lica momčadi i prvotimci otpadali su s popisa za utakmice, a priključivali se listi onih koji će pauzirati zbog raznih ozljeda. 

image
Goran Mehkek/Cropix

Neki su i igrali pod injekcijama i blokadama poput Marka Livaje, ali dugoročno nije išlo tako. Oporavci, rehabilitacije i ostale pauze uzeli su danak na rezultatu. Baš je Kranjčevićeva bila mjesto gdje su ‘bijeli‘ gubili neke ključne igrače, kao na primjer Lovru Kalinića prošle sezone ili Mihaela Žapera ove, zato je za očekivati da neće riskirati nove ozljede ovog puta. 

Iskomunicirano je to jasno uoči utakmice u slučaju Ivana Perišića koji se dobro oporavlja pred Euro od teške ozljede, a spominjao je to i nakon Gorice trener Ivanković u slučaju Darija Melnjaka. Zbog posljedica utakmice protiv Gorice u sastavu vjerojatno neće biti Fahda Moufija, Zvonimira Šarlije i Ismaela Dialla, a vraćaju se Emir Sahiti, nakon ozljede, i Niko Sigur poslije odrađenih kartona. Za očekivati je i da će priliku nakon dobre utakmice protiv Gorice dobiti ponovno Luka Jurak, a nije isključena i minutaža za druge mladiće koje je Ivanković poveo na put poput juniorskog napadača Matea Bačića.

Utakmice između Hajduka i Lokomotive uvijek su bile otvorene, a oku ugodna igra se očekuje i u ovoj bez rezultatskog značaja. Takvom u kojoj će gledatelji i navijači barem uživati u nogometu te na kraju biti zadovoljni rezultatom, bez da je pamtimo po nekom negativnom trenutku.

MOGUĆI SASTAVI:

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina – Bartolec, Bubanja, Mersinaj, Leovac – Smakaj, Marić – Šotiček, Mudražija, Goričan – Čop.

Hajduk (4-3-3): Buljan – Sigur, Uremović, Elez, Hrgović – Pukštas, Krovinović, Jurak – Brekalo, Trajkovski, Sahiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 19:12