StoryEditorOCM
Hajdukseniorsko iskustvo

Bio je dio Hajdukovih tića koji su oduševili Europu, a ove sezone će se kaliti na posudbi u trećeligaškom društvu

Piše Sport SD
2. rujna 2024. - 14:07

Još se pamti veliki uspjeh koji su Hajdukovi juniori postigli prije dvije sezone. Ulazak u finale Lige prvaka mladih pored konkurencije u vidu Manchester Cityja, Šahtara, Borussije Dortmund i Milana pamtit će se generacijama, a zanimljivo je još pratiti razvoj igrača iz te momčadi koja je pod vodstvom Marijana Budimira postigla zavidan rezultat.

Neki od onih koji su participirali na tom putu su se probili do prve momčadi Hajduka ili su u kadru iste poput Rokasa Pukštasa, Dominika Prpića, Šimuna Hrgovića, Mate Antunovića, Marka Capana i Nike Đolonge, a neki su razvojni put potražili u drugim sredinama. Među onima koji su dobivali minute u Ligi prvaka, pa i s klupe, je i Nino Duić, 19-godišnji napadač koji će se ove sezone kaliti u seniorskom nogometu.

Duić je prošao Hajdukovu školu, a prvi seniorski angažman imat će u trećeligaškom društvu. Naime, proteklog tjedna otišao je na posudbu u sinjski Junak, a već je i debitirao za prvu momčad. Junak je u prvom kolu 3. NL - jug poražen na gostovanju u Posedarju s 1:0 od NK Hrvatski vitez, a Duić je ušao u igru u 64. minuti. 

Duićeva posudba u Junaku dogovorena je do kraja ove sezone. 

image




 

Božidar Vukičević/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 22:29