StoryEditorOCM
Domaći nogometpovukao potez

Zlatko Dalić pred utakmicu odluke potvrdio, posegnut će za igračem koji je na pretpozivu: Pjaca se ozlijedio, treba nam

Piše SN
19. studenog 2023. - 11:15
Riga, 171123. Stadion Skonto. Konferencija za medije nogometne reprezentacije Hrvatske pred utakmicu kvalifikacija za EURO 2024. koja se igra sutra izmedju Latvije i Hrvatske. Na fotografiji: Zlatko Dalic.Ante Cizmic/Cropix

Hrvatska nogometna reprezentacija na koračić je do Europskog prvenstva. Pobjeda protiv Armenije na Maksimiru (utorak, 20:45) donosi nam sigurni plasman u Njemačku budući da su Vatreni s 2:0 nadjačali Latviju u Rigi, a Wales je odigrao neriješeno (1:1) s Armenijom u Erevanu.

Protiv Armenije pobjeda donosi sigurni plasman, dok svaki drugi rezultat ostavlja pitanja, ovisno o tomu kako će Wales odigrati na domaćem terenu s Turskom. Već u Latviji naša je reprezentacija isprala gorak okus listopadskog ciklusa kvalifikacija, a dan nakon susreta za medije u mix zoni od 10:30 govori izbornik Zlatko Dalić.

- Cilj nam je plasman na veliko natjecanje i ne smijemo razočarati navijače. Ne smijemo izgorjeti od želje. Puno smo šansi promašili protiv njih u prvoj utakmici. Tako mi je i jučer bilo, nekad promašiš šanse pa dođeš u probleme. Armenija je otpala, ali ima puno raznih scenarija. Mi gledamo sebe i sami o sebi odlučujemo. Kad uđemo u probleme na kraju kvalifikacija, uvijek smo dobri na predstojećem natjecanju - rekao je izbornik.

Dalić je potvrdio ono o čemu smo jučer pisali. Beljo će biti dio reprezentacije.

- Zvat ću Belju u reprezentaciju, u komunikaciji sam s izbornikom U21 reprezentacije oko njega. Pjaca se ozlijedio, ostali smo samo na jednom napadaču, Budimiru. Treba nam je Beljo koji je bio na pretpozivu.

Izbornika veseli budućnost.

- Marco Pašalić bit je hrvatska budućnost, kao i Baturina. To su igrači koji s radošću igraju za hrvatsku reprezentaciju. Protiv Armenije će biti teško, oni će se doći nadigravati i tražiti pobjedu na Maksimiru. Mi se moramo maksimalno koncentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:12