StoryEditorOCM
Domaći nogometpostoji put

Za Hrvatsku Euro još nije gotov, ima još nade. Moguć je najluđi rasplet. Evo što nam treba za osminu finala

Piše Damir Dobrinić/SN
24. lipnja 2024. - 23:29

Hrvatska je skupinu okončala na trećem mjestu s dva osvojena boda i sada je u čekaonici. Nije za nju još gotov Euro, ali već bi u utorak mogao biti, iako postoje i minimalne šanse da se nekako provuče do osmine finala, pišu Sportske novosti.

Za to su joj potrebne pozitivne vijesti iz skupine C koja je na rasporedu u utorak, a potom i iz skupine F gdje se posljednje utakmice igraju u srijedu. U utorak postoje dva raspleta koja bi išla na ruku Hrvatskoj. Pobijedi li Engleska s tri ili više razlike Sloveniju, a Danska svlada Srbiju, Slovenci bi bili treći u skupini s dva boda.

Sada im je gol-razlika 2:2, kriteriji po kojima se razvrstavaju trećeplasirani su broj bodova, gol-razlika, postignuti pogoci, disciplinski bodovi i ranking u europskim kvalifikacijama (Hrvatska stoji bolje od Slovenije). Pasalo bi Vatrenima uz Engleska tri plus i pobjeda Srbije nad Danskom od tri plus, tada bi treći bili ili Slovenci ili Danci s dva boda (Danska je bolja po rankingu od Hrvatske).

Kada bi se rasplelo tako, Hrvatska bi preživjela do srijede. Tamo je priča puno jednostavnija, potrebne bi nam bile pobjede Portugala i Turske protiv Gruzije i Češke, pa bi jedna od te dvije poražene reprezentacije bila treća sa samo jednim bodom.

U takvom bi raspletu kao najbolje treće u osminu finala otišle trećeplasirane reprezentacije iz skupina A, B, D i E, što znači da bi Hrvatska svoju sljedeću utakmicu na Euru igrala protiv pobjednika skupine F, Portugala, 1. srpnja u Frankfurtu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 23:31