StoryEditor
Domaći nogometNabil Mehdinejad

U Londonu rođen i odrastao, a navija za Hrvatsku i Hajduk: ‘Za tako malu državu s toliko malo stanovnika uvijek na velikim natjecanjima ide daleko‘

13. lipnja 2021. - 14:33

Malo Hrvata stiglo je na Wembley, ali već po zagrijavanju ispred stadiona na otočkom hramu nogometa vidjelo se da će Hrvatska imati bučnu podršku. Engleski i hrvatski navijači zajedno su pjevali, pritom se i u zafrkanciji polijevali pivom. Dok je s jedne strane orila „Moja domovina”, s druge je po milijun puta pjevana ista uspješnica poznata pod refrenom „Football's Coming Home”. Engleski navijači po sto puta su ponavljali istu pjesmu, do iznemoglosti. Tako je bilo i prije polufinala u Rusiji 2018. godine.

Marko iz Zagreba u Londonu je u društvu Ivice iz Sinja i Davora iz Petrinje bio u dresu Croatije iz Sydneya, sa zaštitnom maskom na kockice na licu, ali i nacrtanim crveno-bijelim kockicama na obrijanoj glavi, kockicama na ramenu. Gotovo cijeli u kockicama.

- Uvijek je frizura ista na svakom prvenstvu! Od Brazila je uvijek ista – priča nam Marko koji je prognozirao 3:1 pobjedu, golovima Perišića, Rebića i – bilo koga!

- Malo nas je, ali nas ima. Veliki pozdrav Petrinji! - poručio je Petrinjac Davor svom potresom pogođenom gradu.

Nabil „Nabs” Mehdinejad je Londončanin kojeg smo primijetili kako u društvu hrvatskih navijača koji su stigli iz Švedske Dragana Lukića i Mirjane Akrapović također odjeven u kockice odlazi na stadion.

- U Londonu sam rođen i odrastao, ali sretan sam što sam tu i navijam za Hrvatsku – rekao nam je Nabil.


Zašto navijaš za Hrvatsku?

- Ima taj duh, poštovanje, srce kakvog više trebamo u svijetu. Za tako malu državu s toliko malo stanovnika uvijek na velikim natjecanjima ide daleko. Volim navijati za Hrvatsku. Ima nevjerojatne navijače, uvijek je odlična atmosfera. Pobijedit će. Neće biti mnogo hrvatskih navijača na stadionu, ali bit će najglasniji – rekao nam je Nabil koji umjesto za svoju Englesku navija za Hrvatsku.

Zanimalo nas je kako je u njegovom slučaju sve to s Hrvatskom počelo.

- Kada sam bio mlađi gledao sam Davora Šukera 1998. godine, pa u dresu Arsenala. Tako sam upoznao Hrvatsku. A kako sam veliki ljubitelj boksa i MMA-a imamo (govori kao da je Hrvat, nap.a.) i bivšeg prvaka u UFC-u, a sinoć je i Babić pobijedio, imamo Hrgovića... Čitao sam i Modrićevu autobiografiju, impresivna je. Cijela povijest regije je impresivna, svidjelo mi se kako je Hrvatska pomogla cijeloj povijesti regije – pojasnio je Nabil.

Ujedno si navijač i – Hajduka?

- Obožavam Hajduk! Još nisam bio na Hajdukovoj utakmici, ali posjetio sam Hrvatsku nekoliko puta, Split, Trogir i okolna mjesta. Kada sve ovo prođe s covidom, dolazim idućeg ljeta na utakmicu – najavio je Nabil dolazak na utakmicu Hajduka.

- On je naš, bili smo skupa na utakmicama. Već je bio kod nas na ljetovanju u Slatinama na Čiovu i doći će opet pa idemo na Poljud – pojasnio je Lukić.

A onda je Nabil i zapjevao.

- U boj, u boj za narod svoj!

Pa je uz našu pomoć uslijedilo.

- Livaja je ostao!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2021 21:20