StoryEditorOCM
Domaći nogometodlazi s hrt-a

Strahonja je sinoć objavio da neće više komentirati suđenje, prisjetite se poruke koju mu je Torcida razvila na Poljudu

Piše SPORT SD
14. prosinca 2023. - 09:15

Marijo Strahonja sinoć je u HRT-ovom studiju Lige prvaka objavio da nakon pet i pol godina neće više analizirati suđenje nogometnih utakmica.

- Nakon pet i pol godina htio bih iskoristiti priliku i zahvaliti Hrvatskoj radioteleviziji na ukazanoj prilici, vama urednicima koji ste sjajno moderirali ovu i ostale nogometne emisije, izvrsnim sugovornicima, mojim prijateljima te svima koji su radili da bi ova emisija ovako lijepo izgledala. Jednako tako hvala i gledateljima koji su prihvatili moje analize, nekima su se sviđale, nekima malo manje. Međutim, svatko ima pravo na svoje razmišljanje i to je potpuno razumljivo. Svima svako dobro, ugodne trenutke, blagoslovljen Božić te puno uspjeha u novoj godini - rekao je Strahonja.

Njegova odluka šokirala je HRT-ovog voditelja u studiju, ali i cijelu hrvatsku javnost, a ona dolazi samo dva tjedan nakon što je Torcida na utakmici Hajduka i Gorice na Poljudu razvila transparent: "Nemoj Strahonja da te brige more, što više ne možeš na more."

- Ne diraju me takve stvari, nas su još kao suce učili kako se nositi s povicima i pritiscima. Ja ću i dalje svoju funkciju obnašati u duhu objektivnosti - rekao je tada Strahonja.

Poznati odvjetnik i nekadašnji predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, Ljubo Pavasović Visković, prije koji dan je iznio stav o toj poruci objavom na Facebooku

"Prema javnom djelovanju Marija Strahonje nemam nikakvog poštovanja (čovjeka ne poznajem i ne znam ništa o njemu). Bio je loš sudac koji je smatrao poštenim suditi klubu iz grada u kojem živi i za koji navija, često licemjeran u komentarima, iritantnih i pristranih procjena odluka (nije penal na Pukštasu u Superkupu, ali na Periću u Osijeku je...itd., itd., itd. - možemo tri dana nabrajati).

Ali od svega ovoga jače je moje poštovanje njegovog prava da slobodno govori što želi i bude siguran u svakom pedlju ove zemlje, da se dobrodošlo osjeća svugdje, bez vrijeđanja i neprimjerenu komentara. Ja sam neobjektivan u odnosu na svoj klub, on na svoj i to je u redu. Onaj koga smetaju njegovi komentari ima način - mail HRT-u i otkaz pretplate. Nije se on sam tamo doveo..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:51