StoryEditorOCM
Domaći nogometnova verzija

Što se događa u Parku mladeži? Dok je ‘Žužulov‘ Split pred gašenjem, stvorio se sasvim novi klub

Piše Sport SD
21. svibnja 2024. - 11:07

Dok RNK Split vodi bitku za preživljavanjem, nedavno je ponovno otvoren stečajni postupak, u Registru udruga Republike Hrvatske ‘osvanuo‘ je RNK Split 1912.

Udrugu je osnovao odvjetnik Damir Tomić kao predsjednik, zajedno s potpredsjednikom Vladom Babićem, a tajnik je Željko Sučić. Osnivačka skupština udruge održana je u travnju, a udruga je u Registar udruga RH upisana 10. svibnja. Sjedište udruge je na istoj adresi gdje je i sjedište RNK Split, Hrvatske mornarice 10, Split, odnosno u Parku mladeži.

Poznati biznismen splitski je nogometni klub već spašavao od stečaja, ne odustaje ni sad: ‘Laž je da ne plaćamo...‘

Godinama je Park mladeži hranio Hajduka, a sad ‘crvenima‘ prijeti krah, ‘bijeli‘ će ih i izgurati iz njihovog doma...

U Statut udruge unesena klauzula da u skupštini i upravnom odboru ne može biti osoba koja je kažnjena za kazneno djelo prouzrokovanja stečaja, povrede vođenja poslovnih knjiga oštećenja vjerovnika, pogodovanja vjerovnika, zloupotrebe u postupku prisilne nagodbe ili stečaja, neovlaštenog otkrivanja i pribavljanja poslovne ili proizvodne tajne ili prevare iz Kaznenog zakona RH.

Poduzetnik Slaven Žužul ne odustaje od svog kluba, inače sportsko dioničko društva, kojeg je već jednom izvukao iz ponora stečaja 2008. godine, na rješenje splitskog Trgovačkog suda uložio je žalbu zbog pogrešnog i nepotpunog utvrđenog činjeničnog stanja, te zbog bitne povrede Stečajnog zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 02:24