StoryEditorOCM
Domaći nogometples milijuna

Stigla ponuda: Westerlo i Celta u borbi za Rijekinog dragulja, i vratar Labrović na pragu unosnog transfera

Piše Siniša Lončar/SN
19. srpnja 2023. - 23:27

Nogometaši Rijeke ušli su u posljednji tjedan priprema, još svega tri dana ostala su do službenog početka nove sezone i ogleda protiv novog prvoligaša Rudeša, koji iza sebe već ima prvoligaškog iskustva.

Ono što je bilo razvidno i iz posljednjih pripremnih utakmica, Rijekin trener Sergej Jakirović sigurno neće moći računati na pomoć prošlogodišnjeg najboljeg strijelca kluba, napadača i mladog reprezentativca Matije Frigana.

Na sreću, ne radi se ni o kakvoj ozljedi, no s obzirom na to da je njegov transfer, kako se čini, pitanje dana, u Rijeci ne žele ništa prepustiti slučaju njegovim nastupom, preveliki je novčani iznos u igri da bi se riskirala i najmanja ozljeda igrača koji će, prema posljednjim neslužbenim informacijama, birati između dvije zemlje, odnosno, dva kluba.

Posljednji u nizu klubova koji je iskazao ozbiljan interes za usluge mladog nogometaša poniklog u riječkoj školi nogometa jest belgijski prvoligaš Westerlo, koji je, prema tvrdnjama onih dobro upućenih, poslao Rijeci službenu ponudu na iznos od 5,5 milijuna eura, pišu Sportske novosti.

S obzirom na iznos koji je predsjednik Mišković postavio kada je u pitanju najskuplji klupski eksponat, vrlo bi se lako moglo dogoditi da Friganu Jupiler Pro Liga, za koju kažu da je najbolja razvojna liga za Premiership, odnosno, Belgija, budu novi dom.

MLS, odnosno, Bliski istok, nisu u fokusu mladog Riječanina, kojem je cilj igrati u kvalitetnoj ligi i biti na “oku” izborniku Daliću, čiji je pretpoziv već zaslužio, a također želi biti što bliže domu i aktivno sudjelovati u daljnjem oporavku brata blizanca Antonia.

Drugi klub koji nekako “radi” u sjeni, i koji se nije previše spominjao kao nova destinacija mladog riječkog dragulja u “moru” klubova, a koji bi vrlo lako mogao ponuditi barem jednaku, ako ne i višu odštetu od Belgijaca, jest španjolski prvoligaš Celta.

Momčad iz Viga, koja je nedavno u prijateljskom ogledu deklasirala saudijski Al Nassr, klub Cristiana Ronalda i Marcela Brozovića, s pet postignutih pogodaka u 18 minuta, ozbiljno je zainteresirana za 20-godišnjaka koji je u prošloj HNL sezoni postigao 14 pogodaka u 27 nastupa za svoju momčad. U konačnici bi, budu li obje ponude zadovoljavale klub i predsjednika Miškovića, odluku o nastavku svoje karijere mogao donijeti upravo mladi Frigan.

Vratar Nediljko Labrović također je sve bliže odlasku s Rujevice, a dvoboj protiv Rudeša mogao bi vrlo lako biti posljednji u bijelom dresu. Odlična forma, koju je kapetan momčadi iskazivao posljednje dvije sezone, dovela je stasitog Sinjanina u reprezentaciju i vjerojatno u jednu od momčadi Bundeslige, a navodno da se ponuda kreće negdje u iznosu od 4 milijuna eura. Ime kluba još uvijek nije za javnost, no da je posao pri kraju govori i činjenica da je Rijeka potpisala novi, očito “deblji” ugovor s donedavnim pričuvnim vratarom Martinom Zlomislićem, koji bi tako trebao postati nova riječka jedinica…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 03:40