StoryEditorOCM
Domaći nogometNOVA GLASINA

Srbin kandidat za novog Dinamovog trenera? Susjedi tvrde: ‘Modrima ponuđen srpski Mourinho‘

Piše SPORT SD
20. rujna 2024. - 14:48

Tko će biti novi trener Dinama. Sergej Jakirović je smijenjen u četvrtak, a iz maksimirskog kluba su najavili kako će najkasnije do 2. listopada i utakmice 2. kola Lige prvaka protiv Monaca imati ime njegovog nasljednika.

Mnogi treneri se spominju kao kandidati za to mjesto, a sve se glasnije priča kako bi Dinamo mogao preuzeti stranac. U tom smjeru dolazi i pisanje srpskog Kurira koji donosi kako je Dinamu ponuđen 52-godišnji Aleksandar Janković.

Kurir tvrdi kako je Janković preko jedne menadžerske agencije iz Hrvatske ponuđen predsjedniku Dinama Velimiru Zajecu. Isto tako, srpski medij tvrdi kako je Zajec zaintrigiran ponudom, ali je navodno još rezerviran prema angažmanu srpskog trenera jer, kako prenose Sportske novosti pisanje Kurira, osluškuje kako bi reagirala domaća javnost, posebno navijači Dinama koji nisu naklonjeni ideji da momčad vodi srpski trener.

image
Guo Lei/Xinhua Via Afp

Naravno, normala je stvar da menadžerske agencije guraju svoje ljude u klubove u kojima traje potraga za novim trenerima, ali šanse da Janković preuzme Modre vjerojatno su gotovo pa nikakve, odnosno iste se mjere u promilima.

Inače, Janković je u statusu slobodnog trenera nakon što je dobio otkaz u Kini gdje je bio izbornik njihove seniorske reprezentacije. Tamo je bio od 2018. godine, a javnosti je postao poznat kao asistent Slavoljuba Muslina u Crvenoj zvezdi. U tom klubu je postao i glavni trener 2007. godine, a tada ga je upravo Kurir prozvao ‘srpskim Mourinhom‘. Poslije Zvezde, a prije Kine radio je u Mechelenu i Standardu iz Liegea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 14:48