StoryEditorOCM
Domaći nogometVatreni press

Španjolci rade ‘pakleni plan‘ za Modrića? Budimir uvjerava: ‘Nemoguće je to napraviti Luki...‘

Piše SN
12. lipnja 2024. - 17:41

Danas su pred hrvatske novinare u Neuruppinu izašli hrvatski reprezentativci Luka Ivanušec i Ante Budimir. Na konferenciji su kratko prokomentirali pripreme te najavili prvu utakmicu Hrvatske na Europskom prvenstvu protiv Španjolske koja je na rasporedu u subotu, pišu Sportske novosti.

Hrvatska je uoči Europskog prvenstva odigrala dvije prijateljske utakmice i u obje upisala pobjedu. Prvo je na Rujevici s 3:0 svladala Sjevernu Makedoniju, da bi nekoliko dana kasnije u Portugalu s 2:1 bila bolja od jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira u Njemačkoj.

Budimira protiv Španjolske vrlo vjerojatno čeka prvi start na velikom natjecanju u karijeri. Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru jedno vrijeme nije bio na popisu.

- Ja osobno nisam o tome razmišljao na takav način. Ja cijelo vrijeme igram nogomet i nastojim biti bolji. Tu sam i uvijek sam vjerovao da će izbornik zvati one koji su spremni. Dogodio se sada moj trenutak i uživam u svemu tome - rekao je Budimir.

image
Ante Čizmić/Cropix

Lamine Yamal je jedan od najboljih mladih igrača na turniru. Budimir je imao iskustvo igrati protiv njega u Španjolskoj.

- On je zasigurno poseban. U tim godinama raditi razliku na toj razini. Donosi odluke kao da je puno stariji. Nema puno igrača u povijesti koji su takvo nešto uspjeli i poziv u reprezentaciju to potvrđuje. Što reći osim da je velika opasnost - nahvalio je hrvatski reprezentativac mladog Španjolca.

Ivanušec je prošle godine bio starter u ekipi koja je od Španjolske poražena u finalu Lige nacija.

- Bila je to egal utakmica na kraju koje smo poraženi poslije jedanaesteraca. Nadamo se sličnoj utakmici sada i da će otići na našu stranu, kratak je bio Ivanušec.

Budimir je odradio najbolju sezonu u karijeri. Za Osasunu je imao 18 golova te je do kraja bio u utrci za najboljeg strijelca La Lige.

- Od prvog dana i priprema sam imao priliku odraditi pune pripreme. Tako sam ušao u sezonu i mislim da je to pomoglo. Jednostavno je sve krenulo svojim putem i mogu reći da sam vrlo zadovoljan sezonom. Uspio sam zabiti dosta pogodaka što me naravno čini sretnim i ponosnim, prokomentirao je.

image
Ante Čizmić/Cropix

Uz nogometnu karijeru, Budimir ganja i onu akademsku te je blizu završetka studija.

- Ide faks svojim tijekom, postaje polako sve teže, Ha ha. Tu sam pratio svoju sestru koja također studira pa sam i ja htio te se nadam da ću ga uskoro završiti, kazao je Budimir.

Ako itko pozna Španjolce, to je Budimir koji je već nekoliko sezona u La Ligi.

- Igrali smo s njima i prije godinu dana i na zadnjem Europskom prvenstvu. Poznato je kakav nogomet igraju Španjolci, vole posjed i umrtviti protivnika. Mogu u svakom trenutku biti jako brzi i okomiti. Kao ekipa ih je lijepo gledati i lako je uživati u njima. Jako su dobar kolektiv, Rodri im je jako bitan. Imaju puno mladih igrača koji svi rade razliku. Jako talentirana i opasna reprezentacija, pun riječi hvale za Španjolce bio je Budimir.

image
Ante Čizmić/Cropix

Očekivanja hrvatskih navijača su velika, Budimir i Ivanušec su upitani osjećaju li pritisak zbog takvih očekivanja.

- Imamo samopouzdanja i mislim da nam je utakmica s Portugalom dobro došla. Mi igrači ne smijemo upasti u euforiju, to treba ostaviti navijačima. Uvijek nam je rezultat donosilo to što smo išli korak po korak te se moramo maknuti od tih natpisa - rekao je Ivanušec na što se nadovezao Budimir.

- Naši navijači su milijun puta pokazali kako podržavaju Hrvatsku. Bilo je lijepo vidjeti tisuće navijača po dolasku u Njemačku. Treba se koncentrirati na prvu utakmicu i to je jedino bitno, a u svemu drugom treba uživati, poručio je igrač Osasune.

Ivanušec je dobio novog trenera u Feyenoordu. Njega je upoznao ranije ove godine kada je s Dinamom igrao protiv Sparte Prag, a upitan je kako vidi svoju ulogu u momčadi.

image
Ante Čizmić/Cropix

- Vidjet ćemo to nakon Europskog prvenstva. Trenutno ne mogu puno pričati o tome, to sada nije važno - kratak je bio bivši igrač Dinama.

Joselu je ranije danas rekao da je bitno da isprovociraju Luku Modrića, Budimir se kratko osvrnuo na to.

- Nemam komentara na to. Mislim da se Modrića ne može isprovocirati, ne znam ima li Luka uopće ijedan crveni karton u karijeri - rekao je Budimir.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 17:42