StoryEditor
Domaći nogometbuja optimizam

Šibenski trener Rendulić želi bodove s gostovanja: Lakonogi su vezisti naš recept za pobjedu u Puli

26. rujna 2020. - 11:30
Nikša Stipaničev/Cropix

Optimizam je, nema sumnje, poslije dobre igre i vrijedne pobjede nad zagrebačkom Lokomotivom, potekao šibenskim nogometnim stazama. Krešimirov grad baš kao i prije desetak godina opet diše s “narančastima”, nestrpljivo iščekuje nove prvoligaške izazove.

Iznimka nije ni trener Krunoslav Rendulić, koji je studiozan nogometni stručnjak te prije svake utakmice putem TV-snimaka dobro proučava svakog suparnika, pa tako i Istru. Bolje rečeno, u goste Puljanima, Šibenčani ne putuju s previše nepoznanica. Neovisno od toga što Istra s novim trenerom Faustinom Budicinom pjeva neku drugu nogometnu pjesmu, koja počiva i na novim egzotičnim imenima (Vuk, Lisica...).

- Slažem se s nekim stručnjacima, poput Rajka Magića, da bi naša prednost u dvoboju s Puljanima trebali biti mlađahni i lakonogi vezisti Marko Bulat i Mario Ćurić, ali je jasno da će o pobjedniku ili bodovima odlučivati i drugi segmenti igre. Jedno je, međutim, sigurno da mi ni u Puli nećemo mijenjati naš ofenzivni gard iz prvih pet kola. Da ćemo i protiv Istre igrati otvoreno, na pobjedu – kazivao nam je na više prijateljskoj nego službenoj kavici trener Šibenika Krunoslav Rendulić.

Za momčad će, za razliku od Lokomotive, kad je šibenski stručni stožer mučila tanka klupa kandidirati više igrača. Konačno su registrirani mladi Kolumbijci Juan Camilo Mesa, Juan Diego Nevia i Yeferson Contreras, te Albanac Isnik Alimi. No, između redova nije bilo teško zaključiti kako Rendulić ne kani eksperimentirati. Iz prostog razloga što tijekom tjedna nije imao mogućnosti organizirati prijateljsku utakmicu na kojoj bi prvenstveno iskušao uklapanje u momčad mladog kolumbijskog reprezentativca Mese, kojega smatra najvećim pojačanjem.

Istodobno Rendulić drži da je Alimi daleko od prave spreme. Nije ozdravio ni lijevi bočni Mario Anočić, pa je gotovo sigurno da će jedina promjena u momčadi biti povratak iskusnog Borisa Pandže, čijim bi ulaskom šibenska obrana dobila nešto oštrije kandže. Neovisno o “pristojnom“ izdanju Ivice Batarela, koji još nije do kraja prihvatio šibenski ratnički stil.

Gotovo je sigurno da će Šibenčani na pulski travnjak istrčati u ovom sastavu: Labrović, Pajić, Pandža, Bilić, Kvesić – Bulat, Čurić – Prince, Rak, Sahiti – Jurić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. siječanj 2021 01:49